Wooninrichting beschadigd door lekkage? Voorkom daklekkage

Een lek dak, een nachtmerrie voor vrijwel iedereen die een eigen woning heeft. Waardevolle spullen zoals de inboedel, vloerbedekking en nog veel meer kunnen namelijk schade oplopen door daklekkage. Een lek dak kan er zelfs voor zorgen dat de woningconstructie word aangetast. Dit moet voorkomen worden dus. Voorkomen is in geval van daklekkage betreft echt beter dan herstellen. Maar hoe kun je lekkage nu voorkomen?

Daklekkage voorkomen

Daklekkage voorkomen kun je het beste doen door uw dak regelmatig te laten checken door een dakbedekking specialist. Regelmatig betekent gelukkig niet een keer per week, maar ieder jaar is best aan te raden. Als een specialist er tijdig bij is kan er namelijk veel geld bespaard worden.

Bij een nieuwbouw woning is het natuurlijk niet nodig om direct na aanschaf ieder jaar te kijken naar het dak. Aan te raden is om dit voor het eerst te doen na 10 jaar. Een korte inspectie kan er dan voor zorgen dat kleine schades direct in kaart worden gebracht en verholpen kunnen worden.

Het repareren van het dak

Is het niet gelukt om daklekkage te voorkomen of is er tijdens een inspectie een schade aan het licht gekomen? Dan is het goed om het dak te laten repareren. In de meeste gevallen kan een goede dakdekker na een inspectie direct mee aan de slag. Dit scheelt natuurlijk weer kosten. Mocht het om een grotere reparatie gaan dan is het aan te raden om bij diverse specialisten een offerte aan te vragen.

Zo zorg je er altijd voor dat je niet teveel betaalt!

No Comments

Post a Comment