Installatie, onderhoud en vervanging door loodgieters

Het werk voor loodgieters is zeer divers en loopt uiteen van onderhoudswerkzaamheden, installaties van bijvoorbeeld het nieuwe sanitair voor uw badkamer en het vervangen van kapotte CV ketels, leidingen, enzovoorts. Veel van de werkzaamheden voor een loodgieter kunt u met behulp van de juiste materialen en een handleiding op het internet ook zelf proberen uit te voeren, denk bijvoorbeeld aan het aan- of verleggen van leidingen in en rondom uw woning. Voor andere werkzaamheden is de hulp van een loodgieter echter wel gewenst. Daarbij weet u met het inschakelen van een loodgieter zeker, dat uw werkzaamheden op een vakkundige wijze voor u worden uitgevoerd. Dit brengt het voordeel met zich mee dat u in een later stadium geen of minder snel last zult krijgen van lekkages, haperende CV ketels, enzovoorts.

Welke werkzaamheden een loodgieter bij u in de buurt precies kan uitvoeren hangt sterk af van de loodgieter zelf. In dit artikel bespreken we een aantal van deze loodgieterswerkzaamheden.

Het installeren van nieuwe elementen in uw woning

Een van de werkzaamheden van een loodgieter is het installeren van nieuwe componenten in uw woning. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van nieuwe leidingen als u bijvoorbeeld onlangs verbouwd heeft, het installeren van nieuw sanitair in uw badkamer of het aansluiten van de nieuwe keukenkraan. Het zijn simpele voorbeelden van het installatiewerk van een loodgieter. Ook het vervangen van installaties, sanitair en leidingen in uw woning is mogelijk bij de meeste loodgieters. Denk aan een kapotte CV ketel of een lekkende afvoer van uw toilet!

Onderhoudswerkzaamheden voor een loodgieter

Wanneer de nieuwe elementen in uw woning zijn geïnstalleerd is het onderhouden ervan van groot belang. U wilt immers tegengaan dat u al snel na de installatie van uw componenten te maken krijgt met lekkages, met een haperende verwarming, enzovoorts. Wij raden u aan om een loodgieter eens per half jaar onderhoudswerkzaamheden uit te laten voeren. Hierbij loopt een loodgieter uw leidingen en afvoer bijvoorbeeld na op lekkages, wordt gekeken of uw CV ketel nog naar behoren functioneert, enzovoorts. Mocht er sprake zijn van schade, dan kan een loodgieter dit direct voor u repareren.

 

 

No Comments

Post a Comment