Wat is een EPC

Dit staat voor Energie Prestatie Certificaat en heeft alles te maken met de isolatie van je huis. Hoe beter dat geïsoleerd is hoe minder stookkosten je hebt. Het is zelfs verplicht wanneer je in België een nieuw huis bouwt.

Berekening

Aan alle bouwmaterialen voor je huis wordt een EPC toegekend, of dat nu is voor je muren, vloeren of ramen. In het jargon heet dat een U-waarde, ook wel warmtedoorgangscoëfficiënt genoemd of een Rc waarde, oftewel warmteweerstand. Het betreft dus het isolerend vermogen van de verschillende bouwmaterialen.

EPCnodig.com

Bij EPCnodig.com kun je vrijblijvend een offerte aanvragen of direct een EPC bestellen of Elektriciteitskeuring aanvragen. Een van de vele energiedeskundigen zal de woning komen bezoeken en inspecteren. Er zal gelet worden op de gebruikte bouwmaterialen en isolatiematerialen. Ook zullen de ruimtes nauwkeurig worden opgemeten en zal het verwarmingssysteem worden bekeken. Dit huisbezoek zal tussen de 1 en 1,5 uur in beslag nemen. Vervolgens worden alle waarden met behulp van certificatiesoftware ingevoerd om uiteindelijk de EPC waarde te berekenen. De prijs voor de EPC keuring kunt u hier nalezen.

Bewijsstukken nodig

Naast het bezoek op locatie dat de energiedeskundige uitvoert helpen het aandragen van verschillende bewijsstukken voor de officiële EPC berekening. Denk hierbij aan originele rekeningen van aannemers, kadastergegevens en notariële aktes, alsook de technische gegevens van het verwarmingssysteem en thermostaat.

No Comments

Post a Comment