Tips om uw huis meer ontspannen te maken

Op het werk hangt er vaak een onrustige sfeer en in de sportschool is de vibe ook niet bepaald relaxed. Daarom is het wel zo fijn om thuis te komen in een huis dat ontspannen aanvoelt. Met deze tips & tricks gaat je dat lukken!

1. Doe een grote schoonmaak

Als je huis een grote puinhoop is is het geen fijne plek om thuis te komen. Dan is het net alsof je binnenkomt in een stressvolle omgeving. Ruim je woning daarom grondig op. Je zult zien dat dit mentaal enorm veel ballast doet schelen. En daarnaast is het natuurlijk ook veel fijner om te mediteren op opgeruimde plekjes, die ook nog eens fris ruiken!

2. Planten aanschaffen

Planten kunnen werken als een mood booster. Als je basilicum in een pot plant kan dit enorm goed werken tegen stress (dit komt door de organische verbinding in basilicum genaamd linalool). Bewaar de basilicum plant dus niet slechts voor de keuken, in de woonkamer komt zij namelijk ook tot haar recht.

3. Decoreer met blauw

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de kleur blauw stress verminderend werkt. Daarnaast is het ook goed voor onze slaapkwaliteit (wat uiteraard ook een perfect anti-stress middel is). Ga dus vooral in de weer met blauwe potjes en vaasjes, kussens of bloemen. Switch hier lekker mee en voel de stress aan je voorbij gaan.

4. Schaf een Jacuzzi aan

Het is misschien een onorthodoxe op deze lijst, maar wanneer u plek ervoor heeft is het aanschaffen van een Jacuzzi van Elite Wellness een top idee. Een jacuzzi biedt meerdere voordelen zowel mentaal als fysiek om volledig relaxter te worden.

4. Zorg voor voldoende natuurlijk licht

Scandinaviërs hebben het goed begrepen, hun woningen zijn licht, vrolijk en opgewekt. Wat resulteert in een ontspannen gevoel. Ze zorgen voor voldoende licht van buitenaf en versieren het huis met spiegels en kaarsen. Op deze manier zorgen ze voor diverse lichtbronnen.

5. Feng Shui meubels

De oude Chinese discipline van Feng Shui is er niet voor niets en werkt zeer goed om een huis ontspannen aan te laten voelen. Dit zijn een aantal voorbeeldregels hiervan: Houd de deuren van de badkamer en toilet gesloten (niemand wil onreine energie in huis), zorg dat de eettafel vrij is van resten (want dit is de centrale spot in huis), zorg dat je bed zich niet voor de deuropening van de slaapkamer bevindt (het licht wat door de deur komt houdt je namelijk ‘s nachts bezig).

detovertuin.nl

No Comments

Post a Comment