Hulp bij het inrichten van je tuin

Je bent recent verhuisd naar het huis met de tuin van je dromen, maar hoe ga je hem inrichten? Een tuin inrichten klinkt heel simpel, maar het is vrij lastig voornamelijk als je een grote tuin hebt. In dit artikel geven wij je tips bij het inrichten van jouw droomtuin.

Wat voor planten gaan er in de tuin komen?

Als eerste ga je vaak kijken naar de planten in de tuin. Je kan zelfs online gaan kijken naar wat voor planten je in tuin wil bij een website zoals Warentuin.  Wanneer je gaat kijken naar planten kan je het beste eerst kijken naar vaste planten. Deze planten gaan vaak jarenlang mee en zullen niet veel onderhoud vragen. Deze planeten zullen een basis in je tuin gaan vormen. In combinatie met de plantjes die gebundeld zijn samen met de seizoenen zal dit een mooie combi worden.

Naast de planten komen er ook bomen?

Wanneer je tuin wat groter is kan je ook denken om wat bomen te plaatsen. Let hierbij wel goed op. Bomen kunnen zich namelijk flink wortelen onder de grond en je hoopt daarbij geen rioolpijp te raken of volledig je uitzicht te verpesten.

Een heerlijk stuk gras of misschien wel kunstgras?

Voornamelijk voor de kinderen of huisdieren is een stuk gras heerlijk. De kinderen kunnen lekker spelen en de hond heeft plek om al zijn energie kwijt te raken. Je kan er ook over nadenken om misschien een deel kunstgras neer te leggen. Willen de kinderen misschien een klein voetbalveldje dan kunnen ze volledig los erop gaan zonder dat er constant onderhoud nodig is.

Opdelen

Wanneer je een echt grote tuin hebt kan je overwegen om misschien delen te laten ontstaan. Zo kan jij bijvoorbeeld een speelgedeelte laten maken en een terras gedeelte laten maken. Het terras kan je misschien opvullen met wat kunst om het sfeervol te maken. Zo ziet je tuin eruit als een compleet plaatje.

Paden tussen deze delen

Om deze delen aan elkaar te voegen kun je overwegen paden ertussen te maken. Zo kan je van je huis zo naar het speelgedeelte of het terrasje.

Een vijver in je tuin?

Op het moment dat je vaak niet meer weet wat je met tuin wilt doen of er gewoon genoeg ruimte voor hebt ga je denk aan een vijvertje. Deze kan je volledig inrichten in de stijl van je tuin. Hierbij is wel te vertellen dat een vijvertje veel onderhoud en tijd kost. Dus overweeg dit goed.

No Comments

Post a Comment