Geef je huis een andere uitstraling met deze simpele oplossing

Wil jij ook al heel lang je huis opknappen maar weet je niet waar je moet beginnen? Met dit product kun je je huis een compleet andere look geven.

De voordelen van statisch raamfolie

Er zitten een aantal voordelen verbonden aan statisch raamfolie. Hieronder zullen wij een aantal voordelen benoemen zodat je weet of statische raamfolie iets voor jou is.

 • Bij de statische folies is het zo dat deze herbruikbaar zijn. Let er hierbij wel goed op dat de folie stofvrij wordt opgeborgen. Zodra er namelijk stof tussen komt is de folie niet gemakkelijk mooi op het raam te krijgen. Het advies is daarom deze op te bergen in de originele verpakking of een koker.
 • De statische variant is ook nog eens vele malen makkelijker op te plakken. Dit omdat je niet het geknoei hebt met een lijmlaag maar de folie plakt door middel van statisch elektriciteit. Deze zorgt ervoor dat de folie blijft zitten op het raam.
 • Het is zo dat er vele patronen beschikbaar zijn en hierdoor dus voor iedereen een passend patroon. Zo kun je eindeloos variëren.
 • Ben je uitgekeken op een patroon en zou je liever iets anders willen? Dan is de folie gemakkelijk te verwijderen waardoor je gewoon een nieuw patroon kan uitzoeken en de oude folie kan vervangen.

 

Hoe bevestig je statische raamfolie?

Het folie bevestigen is bij statische raamfolie stukken gemakkelijker. Hieronder vind je de stappen om de folie aan te brengen.

 1. Het folie op maat snijden of knippen: meet het oppervlak op en snij de folie 1 á 2 centimeter breder af dan je hebt opgemeten.
 2. Maak het raam schoon en vetvrij: zorg er altijd voor dat de ondergrond goed schoon en vetvrij is gemaakt. Dit kan gemakkelijk met warm water en een druppel afwasmiddel.
 3. Folie nat plakken: maak het raam goed nat met een plantenspuit. Hierdoor kan het folie nog iets verschoven worden tijdens het aanbrengen.
 4. Beschermlaag deels verwijderen: verwijder nooit het gehele schutvel in één keer maar haal om te beginnen ongeveer 10 cm los.
 5. Raamfolie op raam aanbrengen: begin in een hoek en zorg ervoor dat het folie strak tegen het raam zit. Trek bij deze stap het schutvel steeds verder los.
 6. Overtollig water wegvegen: zit het folie helemaal goed? Zorg dan dat het overtollige water verwijderd wordt. Strijk met een rakel en theedoek over het folie en het water zal er gemakkelijk onderuit komen.
 7. De afwerking: nu het folie helemaal naar wens zit kun je het overtollige folie wegsnijden. Dit kun je gemakkelijk doen met een scherp mesje.

NOG NIET OVERTUIGD?

Twijfel niet maar probeer het gewoon! Eigenlijk is het voor iedereen mogelijk de folie te gebruiken. Statische raamfolie is namelijk vele malen gemakkelijker aan te brengen dan zelfklevende raamfolie.

No Comments

Post a Comment