Te veel warmte in je huis? Probeer dan deze drie oplossingen

Op warme zomerse dagen kan het ook binnen in huis heel erg warm worden, zeker als die warme temperaturen een langere tijd blijven aanhouden. De laatste jaren krijgen we weer vaker zo’n hittegolf in de zomer en is het zo een paar dagen heel erg mooi weer en schijnt de zon eigenlijk zowat elke dag. Maar daar kan je beter wat aandoen, als je de warmte wilt weren uit je huis, zo zijn er uiteraarde meerdere accessoires die de zon kan weren, denk eens aan zonnedoeken.

 

Eenvoudige tips die je eigenlijk direct kan toepassen als het warme weer weer toeslaat zijn:

 

  1. Overdag gordijnen dicht doen

Hoe minder de zon naar binnen kan schijnen hoe beter uiteraard. De zonnestralen warmen de binnenlucht namelijk op. Maar vooral ook de vloeren, muren en meubels. En deze gaan de warmte opslaan en nog een lange tijd blijven geven, ook dus als de zon weer weg is.

 

  1. Zonwering aan de buitenkant

De gordijnen dicht doen kan dus al helpen om de zon niet te laten binnen schijnen, maar zonwering of zonnedoeken aan de buitenkant is nog veel meer efficiënter.

 

  1. Ramen op tijd open of dicht

Hou overdag je ramen en deuren dicht als het buiten warmer is, als je ze open doet gaat de warmte namelijk alsnog naar binnen of je nou zonnedoeken of andere meere accessoires hebt, dat helpt dus niet altijd. En zet je ramen en deuren pas terug open als het buiten begint af te koelen, want zo zal het in je woning ook koeler worden.

 

  1. Niet teveel apparaten gebruiken

Vermijd zoveel mogelijk apparaten of andere meerdere accessoires die warmte afgeven bij het gebruik. En dat zijn er namelijk best wel veel die je namelijk allemaal gebruikt in het huishouden. Denk bijvoorbeeld aan een stofzuiger, haardroger, oven, kookvuur, wasmachine, droogkast, strijkijzer, vaatwasser, koffiemachine, computer, tv en nog veel meer.

 

 

No Comments

Post a Comment