Lekdetectie met thermografische camera

Lekdetectie met thermografische camera

Heerst bij jou het vermoeden dat er sprake is van een lekkage? Dan begin je vast en zeker op bepaalde plekken in jouw huis te kijken of je ergens iets ziet. Bij een lekkage denken de meeste mensen direct aan een plas water. Er ontstaat echter niet altijd een plas water in het geval van een lek. Hoe je dan weet dat er sprake is van een lekkage? Door te kijken naar vochtplekken. Ook deze plekken op vloeren en muren duiken echter niet altijd gelijk op. Maar hoe kom je dan in hemelsnaam te weten waar de bron van de lekkage zit? Door lekdetectie met een thermografische camera.

Hoe werkt thermografische lekdetectie?
Bij thermografische lekdetectie wordt gebruikgemaakt van een speciale camera. Met behulp van deze camera kan als het ware in de vloer of in een muur worden gekeken. De camera geeft verschillende kleuren aan. Indien er geen lekkage is, zie je de waterleidingen duidelijk lopen. Dit komt door het temperatuurverschil met de muren. Zijn de leidingen niet goed zichtbaar? Dan is er waarschijnlijk sprake van een lek. Met behulp van thermografische lekdetectie is tot op de millimeter nauwkeurig te bepalen waar de bron precies zit. Dit scheelt jou ontzettend veel hak- en breekwerk.

Kun je dit zelf uitvoeren?
Wil je zelf op zoek naar een lek middels thermografische lekdetectie? Dan moet je allereerst over de benodigde camera beschikken. Deze is niet goedkoop. Daarbij komt dat je ook nog moet weten hoe een thermografische camera precies werkt. Heb je hier geen weet van? Dan weet je ook niet wanneer er al dan niet sprake is van een lekkage. Daarom raden wij je ook niet aan om zelf thermografische lekdetectie uit te voeren. Het is beter om dit over te laten aan een lekdetectiespecialist Amsterdam. Hij beschikt namelijk over een thermografische camera en weet ook hoe deze werkt. Zodoende is een lek in jouw leidingstelsel binnen de kortste keren gelokaliseerd.

No Comments

Post a Comment