Een 3D printer kopen als hobbyist?

3D-printerEen 3D printer kopen om zelf mee te experimenteren. Nog niet zo lang geleden was dat ondenkbaar. Een printer die geschikt was voor thuisgebruik bestond toen nog niet. Tegenwoordig is dit wel anders. De ontwikkeling is flink snel gegaan. De zogenaamde desktopmodellen zijn nu goed te krijgen. Iedereen die dus vol met ideeën zit kan hier direct ook van profiteren. Het is natuurlijk wel slim om even goed vooronderzoek te doen. Aan de hand daarvan kan je dan de beste optie vinden voor jouw wensen. Alle reden om de volgende zaken even door te nemen.

Alle mogelijkheden erop en eraan

In de eerste plaats is het goed om te beseffen dat een 3D printer kopen een flinke investering betreft. Dat is i het geval van gebruik voor thuis nog meer dan wanner je de printer zakelijk inzet. Daarom is het goed om te kijken wat je met je budget allemaal kan. Hoe meer je uit de mogelijkheden kan halen, hoe aantrekkelijker dit natuurlijk is om ermee te werken. Denk dan bijvoorbeeld aan het gebruik van verschillende soorten filament. Dit is bij sommige printers goed mogelijk. Dat geeft jou alleen maar meer opties als gebruiker. Probeer hier dus altijd voor te kiezen.

Een goed te begrijpen bediening

Een 3D printer kopen doe je ook op basis van wat je weet over de bediening. Wanneer je een printer kiest die makkelijk te bedienen is, dan zal dat veel voordelen bieden. Hoe gemakkelijker het gebruik is, hoe meer je ermee kan. De grenzen opzoeken van de mogelijkheden is natuurlijk iets wat elke ontwerper wil. Ook wanneer je de printer gewoon thuis gebruikt is dat het geval. Hoe simpeler je van ontwerp naar eindproduct kan gaan, hoe beter dit is. Alle reden om je hier dus over te laten informeren en er een keuze in te maken.

Een printer zelf bouwen

Een 3D printer kopen die je zelf kan opbouwen is misschien wel een nog aantrekkelijker optie om voor te gaan. Het voordeel  hiervan is natuurlijk duidelijk. Je kan de printer precies zo maken als voor jou het meest aantrekkelijk is. Alleen al omdat je bijvoorbeeld bepaalde elementen kan weglaten of juist kan toevoegen wanneer jij dat van belang vindt. Bovendien kan je er heel veel mee doen in de toekomst. Komen er updates of upgrades? Dan kan je die gemakkelijk ook doorvoeren op de printer die je al hebt. Dat maakt het dus ook een investering waar je lang plezier van hebt.

No Comments

Post a Comment