Veiligheidsmaatregelen treffen voor de komende feestdagen. Overbodig of toch niet?

Veiligheidsmaatregelen treffen voor de komende feestdagen. Overbodig of toch niet?

Vanaf midden november tot eind januari is het feest! Het zijn de drukste dagen, omdat er overal feest is. Familiebijeenkomsten, kerstdiners en andere party’s zijn niet te missen, de komende dagen. Geloof het of niet, je zult bijna niet thuis zijn. Het is altijd leuk om te feesten, met een gerust gevoel. Wanneer je weet dat je huis en bezittingen veilig zijn, kun je echt genieten van je feest. Daarom is het treffen van veiligheidsmaatregelen voor de komende feestdagen nodig. Het is absoluut niet overbodig om jezelf en jouw bezittingen veilig te stellen.

Welke maatregelen moet je treffen voor de komende feestdagen?

  1. Laat waardevolle spullen niet in huis

Bewaar jouw waardevolle spullen in bankkluisjes of bij naaste familieleden. Als het mogelijk is en je hebt er geen probleem mee, kan je iemand vragen om op jouw spullen en huis te letten totdat je terug bent.

  1. Controleer de rookmelder

Het is kerst en iedereen wilt zijn huis versieren met mooie lichtjes. Het is belangrijk dat je daarom de rookmelder controleert. Wanneer je niet thuis bent en de lichtjes zijn aan, zal je meteen weten als er een brand ontstaan. Gedurende de feestdagen heb je familiebijeenkomsten, dus je zult zeker lekker koken. Dat is ook een van de redenen, waarom je de rookmelder moet controleren of het uitstekend werkt.

  1. Plaats een goede alarmsysteem

Heb je nog geen alarm in huis? Nu wordt het tijd dat je een alarm voor jouw huis zet. Sommige beveiligingssystemen voor thuis zijn tegenwoordig behoorlijk geavanceerd: ze kunnen voorzien zijn van bewakingscamera’s waartoe je toegang hebt met jouw mobiele telefoon of alarmen die je onmiddellijk waarschuwen (waar je ook bent) als een raam of deur is aangetast.

  1. Sluit alle deuren en ramen

Heb je jouw ramen en deuren al verstevigd. Het is belangrijk dat je duurzame sloten zet voor je deuren en ramen. Het moet niet gemakkelijk zijn voor een dief, om het open te krijgen. Laat de top slotenmaker van de buurt komen, om alle deuren en ramen te controleren op stevigheid, want dieven hebben voldoende manieren om deuren en ramen geluidloos open te krijgen. De slotenmaker zal je de beste adviezen geven.

  1. Zorg ervoor dat de cadeautjes niet zichtbaar zijn van buitenaf

Het is zo’n mooi uitgezicht in deze tijd van het jaar – een venster van waaruit je een prachtige kerstboom kunt zien, allemaal verlicht, met tientallen cadeautjes eronder. Dit zicht is voldoende om een potentiële inbreker in jouw huis te roepen. Met al die geschenken in het zicht, hoe moeten ze zich verzetten? Daarom moet je ervoor zorgen dat je boom en de geschenken eronder niet zichtbaar zijn van buitenaf. Verwijder de verleiding. Zo verklein je de kans om slachtoffer te worden van een inbraak.

Als laatste

De vakantie kan de mooiste tijd van het jaar zijn, zolang je er maar veilig tijdens blijft. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen, want als het gaat om veiligheid rond de vakantie, kun je nooit te voorzichtig zijn. Wat zou je nog meer aan de lijst toevoegen?

No Comments

Post a Comment