De vloer van mijn broer

De vloer van mijn broer

“Dit heb ik wel een keer gehad”, zei mijn broer. Hij stampte met zijn schoen op de stenenvloer. De vloer die er nu zo’n vijftien jaar inligt. Ik had onlangs een nieuwe houtenvloer laten leggen. Mijn broer scheen daarvan onder de indruk. Hij dacht al langer na over een nieuwe vloer. Op zijn verjaardag begon ik over zijn stenen vloer. Hij stampte meteen met zijn schoen op de oude vloer.

Op de fiets

Een paar dagen later appte hij me. Waar ik mijn vloer had gekocht en of ik mee wilde naar de winkel. Dan maakten we er met z’n tweeën een mooi uitje van. De winkel Parketwereld bevindt zich in Twente. Hij vroeg me mee voor aankomende zaterdag. Het zou die dag mooi weer worden, dus wij op de fiets. Het Twentse landschap leent zich daar prima voor en we moesten toch weer eens met elkaar op stap.

De keuze van de vloer

Zaterdagmorgen kwamen we aan bij Parketwereld. Ik had zelf enkele weken daarvoor een Tapisvloer laten leggen van Essenhout. Mijn broer liet zich in de winkel voorlichten en twijfelde tussen een Tapisvloer of Bougognevloer. De vriendelijke medewerker van Parketwereld vertelde hem dat er eigenlijk niet veel verschil tussen de vloeren bestaat. Ik zei, “Neem toch die Tapisvloer. Bij mij vond je die ook mooi.” Hij keek nogmaals naar de twee voorbeelden van de vloeren, “Ach je hebt ook gelijk. Doe die Tapisvloer maar.”

Niet alleen en vloer

De bestelling werd rondgemaakt en mijn broer en ik vervolgden ons Twentse uitje. “Ik moet ook nog een bank hebben”, zei hij. Dat was hij vergeten mij de vertellen. “Maar…”, verzekerde hij mij, “het ligt op de route.” Enfin, op naar het volgende adres. Hij had online een gave bank gezien bij Kötter Wonen. Ik vond het prima; misschien dat ik er zelf ook nog wat zou vinden.

De fauteuil

Na een tamelijk Twents fietstochtje, dat overging in zaterdagmiddag, stonden we in de woonwinkel van Kötter Wonen. We waren vrij snel klaar, omdat mijn broer al wist wat hij wilde hebben. Overigens zag ik in mijn ooghoeken een fauteuil, die ik gewoonweg niet kon laten staan. We overlegden, maakten de bezorging rond en sprongen wederom op fiets.

Het fietsrondje duurde tot in de namiddag, waarna we een terrasje uitzochten. Al met al een prima zaterdagje.

No Comments

Post a Comment