Thuiswerkplek inrichten

In een tijd waar een hoop mensen thuis werken, is het best belangrijk om hier een goede plek voor te vinden. Het is niet handig om dit te doen in een zelfde ruimte als je slaapt bijvoorbeeld. Met die reden hebben we dan ook besloten om een tekst te schrijven waarin we je de beste tips geven over het thuiswerken. Wat kun je het beste doen om een goede thuiswerkplek in te richten en wat kun je beter niet doen?

  1. De locatie van de plek

Zoals we al aangaven is de locatie van de werkplek vrij belangrijk. Werk en privé gescheiden houden is heel belangrijk, maar het moet dan wel mogelijk zijn om dit te doen en in een huis is dit alsnog vrij lastig. De enige manier om dat op te lossen is door een afgezonderde kamer te kiezen. Eentje waar je normaliter niet komt om te relaxen omdat het anders geen relaxruimte meer is. Onze hersenen gaan dit dan zien als kantoor en wanneer je daar probeert te relaxen zal er alsnog van alles wat betreft werk door je hoofd gaan. Zorg er dus voor dat je een ruimte hebt waar je het kantoor kan vestigen. Lukt dat niet in verband met ruimtegebrek dan is het handig om het af te scheiden. Zet er een schot neer als je aan het werk bent of klap een bureau uit wanneer je werkt en doe deze weer dicht wanneer je vrije tijd hebt.

Bureau en stoel

Misschien nog wel belangrijk als de locatie zijn de stoel en het bureau waar je achter zit. Dat heeft te maken met het feit dat ons lichaam ondersteuning nodig heeft. Ook wanneer we zitten. Bij onvoldoende ondersteuning kan het zijn dat er lichamelijke klachten kunnen ontstaan en deze kunnen helaas zelfs blijven zijn. Het is dus belangrijk om een stoel te hebben die voldoende ondersteund, maar ook om een goed bureau te hebben waar je voldoende ruimte hebt om aan te werken. Het ligt er natuurlijk ook aan welk werkveld je je bevindt en hoeveel ruimte je nodig hebt.

Rustige omgeving

Als laatst is het belangrijk dat je je weet te concentreren op het werk. Kies dus voor een ruimte waar niet al te veel afleiding is. Is er een tv? Neem dan liever een ruimte waar geen tv is omdat het voor een hoop mensen lastig kan blijken om de tv uit te houden. Woon je met anderen? Ook dan kan het lastig zijn om voldoende afstand te houden van mensen die wellicht afleiding kunnen veroorzaken. Kies er dus voor om een ruimte te nemen waarbij de kans op afleiding minimaal is om dit te voorkomen.

No Comments

Post a Comment