6 x vloerkleed inspiratie voor op je houten vloer

Een mooie houten vloer is vaak dé eyecatcher van een kamer. De kleur en het materiaal bepalen voor een groot deel de sfeer van de ruimte. Sterker nog: het dient als basis van je interieur. Met een houten vloer kun je verschillende kanten op en door de juiste meubels en woonaccessoires uit te kiezen bepaal je jouw eigen stijl.

Één van de  woonaccessoires waarmee je dit kunt bereiken is een vloerkleed. Een vloerkleed zorgt niet alleen voor een cosy ambiance maar vermindert ook de slijtage aan de vloer. In dit artikel delen we 6 verschillende soorten vloerkleden die een perfecte match vormen met een houten vloer.

1. Leder

Minimalistisch en luxueus tegelijk: lederen vloerkleden. Deze hippe vloerkleden zijn in verschillende kleuren en soorten verkrijgbaar, waardoor je altijd wel een variant zult vinden die bij jouw interieur past. Tip: een suède vloerkleed past prachtig bij een houten vloer.

vloerkleed-leer

2. Natuurlijk

Wil je iets totaal anders? Kies dan voor een vloerkleed dat niet van textiel of dierlijke materialen gemaakt is. Vloerkleden worden steeds vaker van natuurlijke materialen zoals bamboe en kokos gemaakt. Ze zijn niet alleen origineel maar geven ook een rustieke sfeer aan de kamer. Extra leuk: je kunt zelfs vloerkleden kopen die van hout zijn gemaakt.

vloerkleed-natuurlijk

3. Hoogpolig

Hoogpolige vloerkleden zijn terug van weggeweest. Deze vloerkleden zijn ideaal voor het creëren van een knusse sfeer en passen bij elke vloer. Ook zijn ze fijn voor in kinderkamers. Met een hoogpolig vloerkleed hebben de kids namelijk nooit koude voeten. Minder fijn: deze vloerkleden zijn moeilijk schoon te houden.

vloerkleed-hoogpolig

4. Perzisch

Kleurrijk én trendy: Perzische tapijten. Veel mensen denken dat Perzische tapijten alleen verkrijgbaar zijn in dezelfde soort kleuren: donker en met veel roodtinten. Niks is minder waar! Vooral de lichtere Perzische tapijten passen perfect bij een houten vloer.

vloerkleed-perzisch

5. Dierlijk

Ondanks dat we tegenwoordig bewuster zijn van het welzijn van dieren blijven dierenhuiden en –vellen populair. Met een dierlijk vloerkleed geef je de kamer een ambachtelijke look. Liever geen écht dierlijk vloerkleed? Er zijn gelukkig verschillende ‘neppe’ varianten verkrijgbaar. Tip: een dierenhuid of –vel als vloerkleed is een mooie toevoeging op een strak interieur.

vloerkleed-dierenhuid

6. Grijs

Wanneer je de interieurtrends voor 2016 bekijkt valt er één soort vloerkleed extra op: het grijze vloerkleed. Grijze vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van simpel naar uitbundig. Ze passen bij zowel donkere als lichte vloeren en zijn nóg mooier in combinatie met een bruine houten vloer. Je kunt niet fout gaan met een grijs vloerkleed!

vloerkleed-grijs

 

No Comments

Post a Comment