3 tips om inbraken te voorkomen

3 tips om inbraken te voorkomen

Dagelijks worden er een groot aantal inbraken gepleegd in de Benelux, ondanks de redelijk goed beveiligde woningen is het voor een ervaren inbreker bij de meeste woningen een eitje om binnen te komen. Wij geven je daarom 3 handige tips om de kans op een inbraak te verkleinen.

 

  1. Kwaliteit deursloten

 

Goede deursloten lijkt voor de hand liggend, echter zijn veel deursloten niet degelijk genoeg om inbraken te voorkomen. Deursloten zijn een van de belangrijkste onderdelen waar een inbreker naar kijkt bij het uitkiezen van zijn slachtoffers. Daarom is het altijd van een groot belang om een ervaren en professionele slotenmaker om advies te vragen voor een derslot van hoge kwaliteit.

 

  1. Bewoonde indruk

 

Om inbraken te voorkomen is het belangrijk dat je woning er bewoond uit ziet. Zorg bijvoorbeeld met een tijdschakelaar ervoor dat de lampen in de avond aan gaan. Zorg er daarnaast voor dat de brievenbus leeg gehaald wordt tijdens de vakantie, anders is het voor een inbreker duidelijk te zien dat er niemand aanwezig is. Tijdens de vakantieperiode zijn inbrekers extra actief, zorg er dus voor dat je woning er bewoond uitziet.

  1. Maak het inbrekers niet te gemakkelijk

Inbrekers worden soms per ongeluk geholpen door de bewoners zelf. Een sleutel aan de binnenkant van het slot laten zitten is voor een inbreker erg gemakkelijk. Een raampje intikken is genoeg om de sleutel te pakken en vervolgens zonder problemen of lawaai de woning binnen te dringen. Nog iets anders zijn de vuilniscontainers, die inbrekers gebruiken om op een afdakje of in een raam te klimmen. Het is dus aangeraden om deze vast te zetten, zodat ze deze niet kunnen pakken om te gebruiken.

Met bovenstaande 3 tips verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ga direct over in actie en zorg dat deze aandachtspunten aangepakt worden. Het inschakelen van een erkende slotenmaker kan je enorm helpen om je woning te beveiligen. Een slotenmaker zorgt ervoor dat jij je veilig kan voelen in je woning.

No Comments

Post a Comment