De wereld als wooninspiratie

De wereld als wooninspiratie

Het is weer een goede tijd om een huis te kopen, maar dan komt de zware taak om je huis weer leuk in te richten en eigen te maken. Er is zoveel keuze en er zijn zo ontzettend veel opties om allerlei leuke accessoires en aankleding te kopen, dat je soms niet weet waar je moet beginnen. Een beetje inspiratie kan dus geen kwaad!

Barglobe / Wereldbol
Een barglobe kan een echte eyecatcher zijn en is nog functioneel ook. Tegenwoordig vind je overal vintage barglobes en wereldbollen, maar er zijn ook moderne versies voor een strak interieur. Een barglobe is een wereldbol die is verwerkt in een vaak verrijdbare bar. Dit bied je de mogelijkheid om een mooie kristallen whiskey glazen set en een dienblad op de bar te displayen. Samen met misschien een ijsemmer van kristal, terwijl je de meest gedronken drank in de wereldbol bewaard. Natuurlijk is zo’n wereldbol niet genoeg om al je drank in te bewaren, dus je kunt genoeg kwijt op de onderste plank van de bar.

Als je een paar mooie whiskey tumblers en een bijpassend karaf bij je wereldbol zet, kan je cocktails, whiskey en meer in stijl uitschenken. Wanneer je een echte whiskey liefhebbern in huis hebt, raden wij je aan om dit artikel over whiskey glazen te lezen.

Wereldkaart
Als je geen plek hebt voor een barglobe in je woonkamer of op kantoor, kan je een mooie vintage wereldkaart ophangen. Vaak nog een stuk goedkoper dan een schilderij en net weer even anders.

Mocht je een modern interieur hebben dan is een vintage wereldkaart misschien niet iets wat goed bij je past. Dan heb je de optie om de uitlijning van de wereld of een land te kopen. Vaak zijn deze gemaakt van hout of van RVS, wat een super strak effect geeft!

Lampenkap
Als je een echte wereldreiziger bent is een lampenkap van een wereldbol een leuk idee. Je kunt een kartonnen wereldbol kopen en deze doormidden snijder. Aan de bovenkant maak je een gaatje, waar je de fitting van een lamp doorheen kunt doen. Zo heb je voor weinig geld een hele unieke hanglamp.

No Comments

Post a Comment