Wooninspiratie: een industrieel interieur

Wooninspiratie: een industrieel interieur

Het industriële interieur is in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Deze stoere woonstijl is niet voor niets zo geliefd. Het past thuis binnen elk interieur en is ook nog eens eenvoudig te combineren wat betreft kleuren en materialen. Daarom in dit interieur blog bordevol inspiratie voor het industriële interieur.

 

Mixen met materialen

Als je denkt aan het industriële interieur, denk je vaak direct aan staal. Staal geeft een stoere uitstraling aan het interieur, dus wordt daarom ook vaak toegepast. En het fijne is dat het ook nog eens met veel andere materialen gecombineerd kan worden. Denk aan een stoffen of zelfs leren bank, een gietvloer (heel populair tegenwoordig) en ijzer. Je kan het dus zo bont maken als je zelf wilt!

 

Kleurenpalet van het industriële stijltje

Binnen het kleurenpalet zie je vooral veel donkere kleuren terug. Denk aan grijs, zwart, donkerblauw, vintage groen en bruin. Deze kleuren zijn gelukkig makkelijk met elkaar te combineren. Zorg er dan wel voor dat er voldoende licht in huis komt via de ramen, want anders kan het al snel té donker worden. Aluminium jaloezieën zijn daar bijvoorbeeld goed geschikt voor. Het materiaal past goed bij de woonstijl én je kan zelf je lichtinval en privacy bepalen.

 

Warmte toevoegen

Doordat je zoveel donkere kleuren gebruikt, is het soms best lastig om wat sfeer en vooral warmte toe te voegen aan je interieur. Kijk daarom ook eens naar accessoires, zoals een paar vloerkleden over elkaar (zoek maar eens op op Pinterest) of sfeerkussens in wat lichtere kleuren. Het biedt direct sfeer en zorgt ervoor dat je interieur niet meer zo ‘koel’ blijft.

 

Een andere optie zijn overgordijnen die net iets te lang zijn en die dus op de vloer blijven liggen. Het materiaal van gordijnen zorgt voor een warme uitstraling, maar blijft nog wel stoer doordat ze net te lang zijn. Omdat bij deze woonstijl veel ruwe materialen gebruikt worden, is het de bedoeling om juist niet voor ‘perfecte’ maten te gaan. Laat je creativiteit de vrije loop!

No Comments

Post a Comment