Deuren in landelijke stijl wekken een uitnodigende indruk

Het creëren van een landelijke uitstraling is iets wat veel huiseigenaren willen bereiken, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Het uitvoeren van dit soort unieke karakteristieke kenmerken kan een volledig onderdeel zijn, van zowel het pand als de eigenaar. De kunst is ook een landelijke stijl te ontwerpen zonder iets van het karakter te verliezen. De eerste indrukken geven daarom ook de doorslag, een landelijke stijl deur is de sleutel van je persoonlijke uitstraling.

Van het verwelkomen van gasten tot het overbrengen van een eigen persoonlijk stijl, zullen een paar gedetailleerde veranderingen het verschil kunnen maken. Een huis met een landelijke uitnodigende uitstraling wordt niet alleen bewonderd door voorbijgangers, maar ook door visite. Een van de grootste veranderingen die je kunt maken om een gastvrije indruk te maken is: door je buitendeur in een deur in landelijke stijl te veranderen.

Geef je huis een rustieke uitstraling

Veel huizen in landelijke stijl gebruiken (schuur-)staldeuren in het interieur of exterieur en geven hiermee een rustieke uitstraling van zowel binnen als naar buiten. Staldeuren bieden echter niet alleen inspiratie voor het buitenleven; ze bieden ook een ongeëvenaarde functionaliteit als het om schuifdeuren gaat. Dus daarom kiezen steeds meer huiseigenaren voor staldeuren in landelijke stijl. Dit soort deuren zijn zeer ruimtebesparend, wat op zich al wenselijk als je een niet al te grote ruimte tot je beschikking hebt.

Het enige wat vereist is met dit soort deuren, er moet voldoende wandruimte zijn, omdat het hangende deuren zijn. Voordeel hiervan is dat dit soort (schuif)deuren in landelijke stijl minder ruimte innemen, zodat elke vrije vierkanter meter ruimte optimaal benut kan worden. Ze zijn relatief makkelijk te installeren. Deze hoeven niet vastgeschroefd te worden aan een kozijn in de muur. Staldeuren worden vastgehaakt aan een rails de verankerd zit via een montageplaat aan de muur. De deuren zijn makkelijk te bedienen, wat ideaal is voor wat oudere mensen of kleine kinderen.

Breng je deur tot leven met de juiste kleur

Het type deur kenmerkt de stijl van je woning, maar de kleur en afwerking zorgen ervoor dat het tot leven komt. Geef er een persoonlijke tint aan, laat je hart spreken en we weten allemaal dat met de juiste zorg je een uitnodigende sfeer schept. Een zonnig geel geeft bijvoorbeeld een uitnodigende atmosfeer, terwijl aardachtig blauw aansluit op het omliggende platteland. Rookgrijs en groen zien er bewogen uit tegen een licht stenen muur of metselwerk, maar als de woning is opgebouwd uit donkere bakstenen of van dien aard, dan kan een lichtere kleur de perfecte combinatie zijn. Als het gaat om de verf afwerking bij deuren in een landelijk stijl dan past een hiervoor speciale verfsoort die deze woonstijlen ondersteunen perfect bij ‒ zowel op het platteland als stedelijk.

Schoonheid begint bij de deur waarmee je in huis valt

Natuurlijk spreekt het vanzelf dat deuren in landelijke stijl esthetisch interessant zijn voor elke ruimte. Het is een uniek gespreksstof, die een extra element toevoegt aan de waarde, schoonheid en aantrekkingskracht van je huis. Kies uit een wat meer onafgewerkte rustieke stijl of voor een slanker, moderner tintje. Er zijn verschillende merken en stijlen van samenstellingen. Maar in landelijke stijl uitgevoerd is vaak de voorkeur van iedereen als het gaat om de achter- of voordeur van een landhuis.

Bron: atmyhome.nl

No Comments

Post a Comment