Woning aan het renoveren? Tijd voor nieuwe inbraakbeveiliging!

Er wordt elke nacht weer op tientallen, zo niet honderden plekken in het land ingebroken. Elke nacht weer hopen we dat het niet ons overkomt, maar toch zijn er elke nacht weer mensen de dupe van gebrekkige inbraakbeveiliging. Zo is het immers; als woningen in Nederland beter beveiligd werden, werd er fors minder ingebroken. Je hoeft van je huis geen fort te maken – in principe is immers overal in te breken – maar je hoeft er enkel voor te zorgen dat de inbreker zijn vingers er niet aan wil branden om bij jou in te breken. Je doet dat door afdoende inbraakbeveiliging aan te brengen of te laten brengen. Zeker als je net een nieuwe woning hebt gekocht of als je een woning aan het renoveren bent is dat een mooie gelegenheid om meteen de inbraakbeveiliging onder de loep te nemen, maar zelfs als dat niet het geval is dan doe je er goed aan je inbraakbeveiliging aan te scherpen of in ieder geval de kwetsbaarheden op te zoeken.

Het kost minder dan je denkt

Fatsoenlijke inbraakbeveiliging hoeft helemaal niet zo duur te zijn. We denken vaak van wel maar dat is zeker niet het geval. Voor enkele tientjes heb je al goede sloten of een goede inbraakstrip. Als je het helemaal goed wil doen met sensoren, camera’s en een rechtstreekse verbinding naar een alarmcentrale; dan ben je inderdaad duur uit. Voor de gemiddelde huizenbezitter is dat echter flinke overkill en niet direct noodzakelijk. Uiteraard geldt hoe meer beveiliging, hoe beter, dus als je het geld er voor over hebt dan is het van harte aan te raden.

Het bevestigen van inbraakbeveiliging is prima zelf te doen. Je hoeft niet heel handig te zijn om de uitgebreide tekeningen die bij de sloten en deurbeslag wordt geleverd te kunnen begrijpen. Mocht je je er desondanks toch niet aan willen of kunnen wagen, dan valt er altijd nog een slotenmaker in te schakelen die het klusje graag voor je klaart. Hij of zij kan je direct adviseren omtrent je huidige inbraakbeveiliging en alles even met je doorlopen, op zoek naar eventuele zwaktes.

Sloten vervangen; zelf doen of slotenmaker inschakelen?

Het vervangen van sloten is iets dat niet heel vaak hoeft te gebeuren. De keren dat het gebeuren moet, is het vaak nodig vanwege een inbraak, omdat jij of een mede bewoner de sleutel is verloren of omdat je de sloten verouderd acht.

No Comments

Post a Comment