Inbraakpreventie door een slotenmaker laten installeren

Jaarlijks vinden er enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland, waarbij geweld tegenwoordig niet meer geschuwd wordt. U moet er toch niet aan denken, welke gevaarlijke situaties er in uw woning kunnen ontstaan? Daarbij kan het verlies van waardevolle en dierbare voorwerpen zwaar vallen. Door te kiezen voor de juiste sloten op de deuren van uw woning kunt u de kans op een inbraak al relatief klein maken. Naast de juiste sloten zijn er nog andere mogelijkheden om de beveiliging van uw woning te optimaliseren. Wij spraken met een bedrijf in Almere over inbraakpreventie in de breedste zin van het woord.

Algemene tips tegen een inbraak

Het verkleinen van de kans op een inbraak begint vanzelfsprekend bij uzelf. Leg nooit waardevolle spullen in het zicht van ramen en deuren, laat uw sleutel ’s nachts nooit in het slot zitten en verberg sleutels niet onder een mat of container. Dit zijn simpele tips waar vaak nog niet over nagedacht wordt, in veel huishoudens. U maakt het een inbreker hiermee erg makkelijk om uw woning binnen te komen en (een deel van) uw inboedel weg te nemen. Een andere tip is vanzelfsprekend dat u uw deuren op slot doet als u niet in uw woning bent, maar bijvoorbeeld op het terras. Ook het sluiten van ramen als u er niet bent is belangrijk.

Beveiliging met inbraakpreventieapparatuur

Tot slot kunt u ervoor kiezen om de veiligheid van uw woning te vergroten met inbraakpreventieapparatuur. Kies bijvoorbeeld voor een bewegingssensor in uw kamers, waarbij een alarm afgaat als de sensor bewegingen signaleert. Ook magneetcontacten zijn populair, waarbij twee magneten op uw deur en deurpost worden geplaatst. Zodra het contact tussen de magneten onderbroken wordt, zal er een alarm in uw woning afgaan. Dit alarm schrikt de inbrekers logischerwijs af.

No Comments

Post a Comment