Tips voor het inrichten van je tuin

Tips voor het inrichten van je tuin

Een tuin is vaak een groot privilege. Lekker in de zomermaanden nog na genieten in de tuin van het heerlijke weer. Niet te vergeten de bbq die aan kan. Een tuin heeft dus vele voordelen, maar hoe richt je een tuin nou goed in? De grootte van een tuin speelt een belangrijke rol in hoe je je tuin inricht. Hoe creëer je bijvoorbeeld meer ruimte in je tuin? Hier lees je de tips die je gaan helpen bij het optimaal inrichten van je tuin.

Accentueer de diepte

Wat kleinere tuinen zijn vaak smal en niet heel diep. Door in te spelen op deze eigenschappen en deze punten te accentueren kom je al een heel eind. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld planken en langwerpige tegels en deze te leggen in de lengte van de tuin. Door dit effect lijkt je tuin al gauw langer. Daarnaast is ook gras een goede keuze om je tuin wat groter te laten lijken. Dit kan door bijvoorbeeld stukken graszoden aan te leggen voor de sier. Door te spelen met al deze verschillende materialen creeer je op een makkelijke manier veel ruimte.

Grote elementen

Ook grote elementen doen het verbazend goed in een wat kleinere tuin. Er wordt namelijk al gauw gedacht dat dit de tuin klein doet ogen. Maak daarom liever gebruik van een paar grote elmenten in plaats van heel veel kleine. Denk hierbij aan een grote plant.

Kleur

Ook kleuren in je tuin hebben een groot effect op de grootte. Denk hierbij voornamelijk aan de achterwand. Deze wand trekt namelijk de meeste aandacht. Door te kiezen voor een donkere kleur creëer je een diep effect. Een lichte kleur zal er juist voor zorgen dat de tuin breder lijkt. Daarnaast is het ovor de meubels over het algemeen goed om te kiezen voor een neutrale kleur. Zorg ervoor dat de planten en bloemen niet te veel aandacht vragen. Groene struikjes doen het erg goed in een tuin. Ook het creeren van vormen geven meer ruimte.

Verlichting

Verlichting is sowieso al een belangrijk element in de tuin, maar speelt bij een kleinere tuin nog een grotere rol. Het licht geeft een fijn en knus gevoel. Daarnaast verlicht het ook elk gedeelte van je tuin en zorgt het er vaak voor dat je tuin groter lijkt dan dat het daadwerkelijk is. Door specifieke spots aan te brengen in de tuin kan je precies verlichten wat de aandacht moet krijgen.

No Comments

Post a Comment