Geluidscabine binnen een pand

Voor bedrijven kan het soms handig zijn om een geluidsdichte ruimte binnen het pand te hebben. Dit is bijvoorbeeld wanneer er een grote productieruimte is binnen het bedrijf waar erg veel geluid wordt geproduceerd. Binnen dit pand wil je ook een kantoorruimte, maar vaak heb je dan last van het geluid dat de productieruimte produceert. Een geluidscabine is hier een goede oplossing voor. Het isoleer het geluid van binnen deze cabine en van buiten deze cabine. Er zijn nog meer gevallen waar een geluidscabine goed voor is. Zo kun je het ook als muzikant gebruiken.

Isolatie

Het is belangrijk om te weten waaruit geluid precies bestaat om het goed te kunnen isoleren. Geluid bestaat uit hele kleine trillingen. Hoe dikker een muur of dak is, hoe lastiger het is voor geluid om er doorheen te komen. Je kunt de muren echter niet oneindig dik maken en moet je dus ook andere technieken gebruiken. Zo kunnen verschillende soorten materiaal worden gebruik en kun je ook gebruik maken van een dubbele wand. Deze heeft een erg positieve invloed op de mate van isolatie. Een dubbele wand zorgt er als het ware voor dat de trilling wordt gebruiken en isoleert op deze manier het geluid.

Mogelijkheden

Er zijn heel veel mogelijkheden met een geluidscabine. Bedrijven specialiseren zich dan ook vaak op een bepaald type geluidscabine. Zo specialiseert Esmono zich in geluidsstudio’s en repetitieruimtes. De afmetingen zijn ook erg belangrijk. Zo kun je voor veel verschillende situaties verschillende typen afmetingen gebruiken. Zo moeten de afmetingen van een geluidsstudio worden aangepast worden aan de apparatuur die er in moet komen. Daarnaast heb je nog mogelijkheden zoals een raam dat bestaat uit geluidswerend glas. Dit is vaak veiligheidsglas. Ook kun je ventilatiekanalen gebruiken voor een goede luchtstroom in de cabine. Zo heb je we gewoon frisse lucht in de cabine. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden zoals een kabeldoorvoer, een slot, speciale verlichting en een speciale vloer.

 

No Comments

Post a Comment