Tips van de slotenmaker tegen inbraak

Recent kwam in het nieuws dat het aantal inbraken in 2016 met maar liefst veertig procent is gedaald ten opzichte van enkele jaren eerder. Dat is reden tot blijdschap – niemand wil immers dat er bij hem of haar wordt ingebroken. Het is echter geen reden om stil te zitten. Juist omdat het aantal inbraken hard daalt, is het zaak dit momentum te handhaven en de woningen goed te beveiligen. Om die reden geven we hieronder enkeleĀ  tips van de slotenmaker om de woning nog beter te beveiligen tegen inbraak.

Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Het PKVW is een keurmerk waarbij de veiligheid van de woning wordt beoordeeld. Er wordt gelet op het gemak waarin inbrekers wel of niet kunnen inbreken. Uiteraard is het zaak het inbrekers zo lastig mogelijk te maken en is een goede beveiliging dus noodzakelijk. Als uw woning wordt goedgekeurd onder dit keurmerk, kan er een sticker op de deur worden geplakt. Inbrekers zien dan dat inbreken in uw woning lastig is, waardoor ze sneller geneigd zijn om weer te vertrekken. Wanneer de woning niet wordt goedgekeurd, krijgt u waardevolle feedback waarmee u de veiligheid van de woning kunt verhogen om zo bij een herbeoordeling wel het certificaat toegekend te krijgen.

Zo sterk als de zwakste schakel

De beveiliging van een woning is zo sterk als de zwakste schakel. Het is daarom van belang te zorgen dat de zwakste schakel niet heel veel zwakker is dan de sterkste schakels. Oftewel: zorg dat de beveiliging van de woning in evenwicht is. Geef niet het volledige budget uit aan inbraakwerende maatregelen met betrekking tot de deuren in de woning, maar denk ook aan de veiligheid van andere aspecten in en rondom de woning. Een ervaren slotenmaker kan u hierover eventueel uitvoerig informeren.

No Comments

Post a Comment