Deurbeslag monteren

Deurbeslag monteren

Wanneer je je eigen deur wilt installeren, dan moet je ook rekening houden met het deurbeslag. Veel mensen die gaan verbouwen vergeten namelijk soms dat deurbeslag ook een essentieel onderdeel is van de deur. Bijvoorbeeld, als het een buitendeur is, dan zul je extra rekening moeten houden met veilig deurbeslag installeren. Wanneer niet het juiste veilige deurbeslag wordt gemonteerd (of niet op de correcte wijze), dan krijgen inbrekers vrij spel. En dat is uiteraard het laatste wat je wilt.

Waar moet je op letten bij monteren van deurbeslag?

Wanneer je je eigen deurbeslag gaat installeren is het erg belangrijk dat je goed op de volgende zaken let. Om te beginnen moet je kwaliteitsdeurbeslag hebben (wij raden aan om je deurbeslag online te kopen bij deurbeslag Expert , aangezien zij een zeer breed assortiment hebben én hun deurbeslag ook erg veilig is). Daarnaast is het ook belangrijk dat het deurbeslag past bij de deur. Je wilt namelijk niet dat de 2 designs niet bij elkaar passen want dat creëert een gek beeld in uw interieur.

Als laatste moet je ook weten dat verschillend deurbeslag op verschillende deuren past. Sommige deuren zijn namelijk dikker dan anderen, en sommig deurbeslag heeft een maximale breedte qua deur waar het inpast. We zien regelmatig dat mensen dit over het hoofd zien en uiteindelijk een nieuw beslag moeten kopen (of inruilen) omdat zij de verkeerde afmetingen gekocht hebben.

Welke gereedschap heb je nodig?

De meeste deurbeslagen die je koopt zijn inclusief de schroeven en ander bevestigingsmateriaal. Het enige wat je dus zelf nodig hebt is een schroevendraaier daarvoor. Daarnaast is het ook aan te raden om een boormachine bij de hand te hebben. Soms zit er namelijk nog geen gat in de deur, en soms moet je deze een klein beetje aanpassen om het slot er juist op te krijgen. Maar als je een beetje klusser bent, dan heb je al het gereedschap al in huis en kun je dus rustig aan de slag gaan.

No Comments

Post a Comment