Tafellinnen: niet alleen een plezier voor het oog

Ze zijn sfeervol, ze zijn modern en op het moment zijn ze erg populair: een linnen gecoat tafelzeil! Maar waarom zou je eigenlijk een linnen tafelzeil willen? Er kunnen verschillende redenen zijn om een linnen tafelzeil te willen. Bijvoorbeeld er zit een gat in de tafel en die wil je bedekken. Of je wilt voorkomen dat er schrammen en vlekken op je tafel komen. Het kan ook zijn dat je jouw tafel gewoon niet mooi vindt en er een hip tafelzeil overheen wil.

Waarom tafellinnen?

Een paar voordelen van linnen zijn bijvoorbeeld dat het een erg sterk materiaal is en erg lekker glad aanvoelt. Alleen zijn de tafellinnen beschermd met een coating van plastic waardoor het toch een plastic gevoel heeft. Het voordeel hieraan is natuurlijk dat het tafelkleed beter beschermd wordt en je het gemakkelijk schoon kan maken. Een nadeel is natuurlijk wel dat je het zachte linnen niet meer voelt. Een extra voordeel aan linnen is dat er meestal stijlvolle en moderne designs op staan waardoor het heel mooi gebruikt kan worden om je tafel te houden als je jouw kamer gaat restylen.

Een goedkoper alternatief: papieren tafelkleed

Een goedkoper maar kwalitatief inferieure keuze is een papieren tafelkleed die je meestal maar één keer kan gebruiken omdat hij daarna vies is en een papieren tafelzeil kun je niet wassen. Een papieren tafelzeil heeft natuurlijk ook voordelen: meestal heb je al een papieren tafelzeil voor één of twee euro, een papieren tafelzeil is compleet recyclebaar en daarom milieuvriendelijk en het is perfect voor een feest omdat je na het feest de tafelzeilen gewoon weggooit. De nadelen zijn meestal: er is weinig keuze tussen papieren tafelkleed en bij papieren tafelzeilen is er een kans dat het tafelkleed scheurt en je er een nieuwe op moet leggen.

No Comments

Post a Comment