Ontwerpen van een mooie badkamer

Of u nu uw huidige badkamer wilt verbouwen of een nieuwe woning gaat betrekken waarbij de badruimte nog ingericht of gerenoveerd moet worden, in beide gevallen is het verkrijgen van een goed en gedegen ontwerp voor de badkamer van belang. Met een goed 3D badkamerontwerp met een 360° view bent u in staat om vooraf een precies beeld te vormen van hetgeen uiteindelijk het eindresultaat gaat worden zodat u zeker bent van het creëren van een prachtige badruimte waar u van kunt genieten en trots op kan zijn. Ieders idee van de perfecte badkamer varieert. Sommige mensen houden van een strak en modern design met rechte lijnen en veel glas, chroom en lichte kleuren. Anderen hebben een duidelijke voorkeur voor het meer traditionele en klassieke ontwerp, met houtdecortegels een, bij voorkeur, vrijstaand bad waarbij er omheen ook sprake is van een ​​functionele ruimte die geschikt is voor alle gezinsleden.

 

Creatieve ontwerpen voor de badruimte

Bij het bepalen wat voor u de mogelijkheden zijn is het niet alleen nodig om de door u gewenste en bij de woning passende stijl te bepalen maar ook de ruimt op te meten en middels een ontwerptekening de mogelijkheden te gaan bepalen. Met uw badkamerontwerp gereed hebt u een idee van de ruimte die er beschikbaar is. In sommige woningen is er een grote ruimte als badkamer beschikbaar om een mooie badkamer in te kunnen creëren. In geval van een kleinere ruimte is creativiteit en ruim denken gevraag dom het maximale uit het ontwerp van de badruimte te halen. Met een compleet ontwerpplan op zak kunt u zich gerust gaan bezighouden met het selecteren van de materialen die in de nieuwe of gerenoveerde badkamer dienen te worden opgenomen. Bij het selecteren van materialen kunt u zich, in combinatie met het 3D badkamerontwerp, wellicht al steeds beter het comfort en het gemak, dat het interieur en de indeling gaan brengen, onderkennen.

 

Lichte kleuren creëren ruimtelijkheid

Kleurgebruik is belangrijk omdat met lichtere kleuren het gevoel van een ruime kamer wordt opgeroepen en versterkt. De keuze voor de wandtegels en vloertegels in combinatie met het aanwezig daglicht is dan ook van belang. Tevens is er aanvullend op het badkamerontwerp een tegelplan en een lichtplan noodzakelijk waar met name ook dit punt bekeken dient te worden. De eerste basis is echter dat u de materialen uitzoekt die u het mooist vindt en graag als basis zou willen gebruiken. Kies als basis dus licht gekleurde wandtegels en voeg daar een vleugje van donkere tinten aan toe. Hiermee voelt de badruimte ook licht en ruimtelijk aan. Ook het ligbad is erg belangrijk, het juiste bad passend bij de door u gekozen stijl en de indelingsmogelijkheden is een eyecatcher die bij iedere bezoeker op het netvlies aanwezig zal blijven. Misschien een vrijstaand bad of een model dat perfect de contouren van de indeling van de badkamer volgt, ook hier zijn er veel mogelijkheden. Het statement van uw ruimte begint echter met de badkamer ideeën en het 3D badkamerontwerp van de badkamerspecialisten van Bad & Design, vraag dus vandaag uw gratis ontwerp aan.

No Comments

Post a Comment