Kou en tocht tegengaan door spouwmuurisolatie

Spouwmuur

Spouwmuurisolatie wordt steeds vaker toegepast bij de Nederlandse woningen. Tot nu toe is dit zelfs een van de beste manieren om een woning te isoleren (naast dakisolatie laten aanbrengen, dat een warmtebesparing van maarliefst 30% kan opleveren). Een belangrijke reden dus om er eens over na te denken. Want veel oude woningen hebben vaak last van kou en tocht. In de zomertijd zal je daar nog niet zoveel last van hebben. Echter, wanneer het winter is en de temperaturen beginnen flink te dalen, dan zal je het zeker opmerken. Met spouwmuurisolatie heb je dit probleem echter zo opgelost.

Is je huis geschikt voor de isolatieklus?

Spouwmuurisolatie kan niet zomaar aangebracht worden. Want het huis waar je in woont moet nu eenmaal over een spouw bezitten. Daartegenover staat wel dat het aangebrachte isolatiemateriaal een leven lang mee zal gaan. Doe dus snel deze check en kom erachter of jouw woning hiervoor geschikt is. Natuurlijk kan je het ook na laten kijken door een professioneel bedrijf.

Wat is het bouwjaar van jouw woning?

In de bouw is men pas na 1920 begonnen met het vrijlaten van een ruimte tussen de twee muren. Daarnaast stopte men hiermee toen ze in 1980 betere manieren hadden om de muur direct bij de bouw te isoleren. Is jouw woning dus in deze periode gebouwd? Dan kan er een spouw tussen je muren zitten.

Hoe dik is de buitengevel van jouw woning?

Is het niet helemaal duidelijk hoe oud de woning is, dan kan je dit proberen. Ga naar een achterdeur of voordeur en meet vervolgens de dikte van de buitenmuur. Is de afstand van buiten tot en met binnen 24 centimeter of meer? Dan is het zeker dat hier een spouw tussen zit.

Blijvende twijfels?

Ook dit is geen probleem. Je kunt immers altijd een isolatie adviseur inschakelen om de mogelijkheid tot spouwmuurisolatie te beoordelen. Een expert bezit namelijk meestal over een speciale camera om door de muur te kijken of er een spouw aanwezig is.

Spouwmuurisolatie bespaart veel geld

Afhankelijk van het type woning kan je behoorlijk wat energie besparen. Gemiddeld komt men uit op maar liefst 26% van het gebruikelijke energieverbruik. Hierdoor kan de investering al binnen drie tot vier jaar terugverdiend worden, wat overigens niet lang is. Meer weten over spouwmuurisolatie? Kijk dan op http://www.regioisolatie.nl/waarom-spouwmuurisolatie/

No Comments

Post a Comment