Is het verstandig om mijn keuken te laten overspuiten?

Het kan zo zijn dat je volledig bent uitgekeken op je keuken of dat je ‘m te oud vindt worden. Wat je dan kan doen is je keuken een nieuw leven in blazen! Een mogelijkheid om dat te doen is om de keuken over te laten spuiten. Maar is het verstandig om je keuken te laten overspuiten? En wat zijn de voor- en nadelen ervan?

De voordelen van het overspuiten

Het voornaamste voordeel van het keukendeurtje spuiten is dat je niet persé een geheel nieuwe keuken hoeft aan te schaffen maar dat je ‘m kunt laten voor wat-ie is. Je bespaart hierdoor natuurlijk veel geld en dat is altijd een groot voordeel. Daarbij hebben we al de uitzoek- en oriëntatiestress voor een nieuwe keuken niet eens meegerekend. En ook niet onbelangrijk: de puinhoop die een keukenverbouwing met zich meebrengt blijft ook achterwegen. Verder is een groot voordeel ook dat je uit allerlei kleuren kunt kiezen waardoor je je eigen keuken dus een volledige make-over kan geven naar eigen wens!

De nadelen van het overspuiten

Hoewel je als leek zijnde besluit om je keuken te laten overspuiten is dat nog niet zo gemakkelijk als wat je wellicht denkt. Er komt nog best wel veel werk bij kijken. Vaak beschikken de meeste mensen niet eens over de juiste materialen om de keuken strak te spuiten. Mocht je daar wel over beschikken dan heb je ook nog een goede, stofvrije en geïsoleerde spuitruimte nodig. De meeste keukens worden daarom ook gedaan door specialisten. Daarbij is het ook zo dat je keukenapparatuur niets mee gebeurd dus mocht je keukenapparatuur aan vervanging zijn dan moet je dat eerst vervangen.

De kosten

Door de economische crisis die nu al voorzichtig vooruitgang boekt, zijn er enorm veel bedrijven in de markt van keukens overspuiten gesprongen. Daardoor zijn de prijzen ook omhoog gegaan. Sommige keukenspuiters rekenen per onderdeel, andere keukenspuiters rekenen per vierkante meter. Als je het besluit om het uit te besteden dan moet je uitgaan van een paar honderd euro.

No Comments

Post a Comment