Inspiratie: een industriële badkamer

Laat je huis ontwerpen in de sferen van een oud industrieel pand. De industriële woontrend is de laatste jaren zeer populair geworden. We zien hem terug in de slaapkamer, woonkamer en zelfs de keuken. De stijl wordt gekenmerkt door zijn strakke design, donkere kleuren en grove elementen. In 2017 wordt deze woonstijl ook toegepast op de badkamer. Hoe je dat aanpakt? Doe hier inspiratie op.

Het design

Typische industriële elementen zijn beton, ijzeren stellingen en buizen, hout en vintage elementen. Probeer deze materialen met elkaar te combineren in het design van je badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een wastafel van beton en een douchedeur met een ijzeren stelling. Kies voor grove betonnen tegels aan de muur in donkere kleuren of juist witte vintage tegeltjes gecombineerd met robuust hout. Met de industriële woonstijl heb je eindeloos veel variatie mogelijkheden

De inrichting

In de industriële woonstijl worden constructiedetails niet weggewerkt, denk bijvoorbeeld aan verwarmingsbuizen die door je badkamer lopen. Een ander kenmerk is de inrichting van de ruimte. Het ontwerp van de ruimte is vaak uniek omdat gewerkt wordt met aanwezige details. Het ontwerp wordt daarom het liefste zelf ontworpen. Of er wordt gekozen dit te laten doen door een architect. Je badkamer krijgt een robuuste uitstraling met een stoer randje.

Stoere elementen

Oude vintage accessoires maken jouw industriële badkamer helemaal af. Hang een industriële lamp op in de badkamer en laat deze onbewerkt. Of kies voor een oude vintage kraan in de kleur koper. Wil je het geheel wat minder robuust maken? Kies dan voor tegels met een grafisch design en breng hiermee wat meer warmte en persoonlijkheid aan in je badkamer. Maak het helemaal af door een oud lockerkastje of apothekerskast op te hangen!

No Comments

Post a Comment