Indelen kleine badkamer

Het indelen van een kleine badkamer is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Je zult de kleine ruimte efficiënt moeten gebruiken, terwijl je het ondertussen ook stijlvol in wilt richten. Een flinke uitdaging! Met dit artikel geven we tips voor het inrichten van een kleine badkamer.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Er zijn verschillende winkels en webshops die zich specifiek richten op kleine badkamers. Dit komt goed uit, want hier door wordt het voor jou makkelijker om je te oriënteren. Er zijn verschillende bronnen die je kunt gebruiken ter inspiratie:

  • Pinterest – staat vol met afbeeldingen van kleine badkamers. Iedereen kan een profiel bij Pinterest aanmaken en een pagina met foto’s starten. Er zijn genoeg Pinterest pagina’s die zich specifiek richten op kleine badkamers. Deze kun je gebruiken bij het inrichten van jouw toekomstige badkamer.
  • Brochures – via sanitair winkels en webshops kun je ongetwijfeld een brochure met betrekking tot badkamers aanvragen. In deze brochures vind je de laatste trends rondom badkamers.
  • Woninginrichtingblog.nl – uiteraard doen we ook aan zelfpromotie. Af en toe plaatsen wij artikelen die betrekking hebben op kleine badkamers. We hopen dat je er wat aan hebt!

Waar moet je rekening mee houden?

Bij kleine badkamers is de oppervlakte minimaal, waardoor een goede bouwtekening extra belangrijk wordt. Het beste is om twee schetsen te maken: één heeft betrekking op alles wat onder de vloer ligt en de ander op de indeling van het sanitair. De bouwschets kun je het beste met een potlood en liniaal op een A’4tje tekenen.

Tip – het schetsen van een bouwtekening is zo makkelijk nog niet. Helemaal met kleine badkamers is precisie vereist. Kom je er niet uit? Schakel dan een loodgieter in. Hij helpt jou graag met het ontwerpen van een bouwtekening.

Houd er verder rekening mee dat de ruimte altijd kleiner uitvalt dan je van te voren had verwacht. Om ruimte te besparen kun je er voor kiezen om het sanitair in een hoek te plaatsen. Zo zien we steeds meer kleine badkamers, waarvan de toilet, douchecabine en kast in de hoek worden geplaatst. Dit bespaart een hoop ruimte en ziet er ook nog eens stijlvol uit.

No Comments

Post a Comment