Hoe kiest jou de juiste inkt voor elke omgeving?

Leer de belangrijkste soorten verf voor de muren van jouw huis kennen

Op dit moment zijn er verschillende soorten verven en een enorm scala aan kleuren die gebruikt worden voor het schilderen van het interieur. Kennis van de verschillende soorten muurverven, de geschikte oppervlakken en de effecten die de verf zal bereiken zal jouw keuze tussen de vele soorten gemakkelijker maken.

Je kunt ook verschillende soorten verven mengen en de getextureerde gebruiken als jou een bepaalde onvolkomenheid in het oppervlak wilt bedekken. Wat dacht je ervan om de decoratie van jouw muren onberispelijk te laten? Bekijk onze lijst met soorten muurverf binnen!

Latexverf
Praktisch en geweldig voor binnenshuis is latexverf het meest voorkomende type en het praktische bestaat uit het feit dat je het gewoon met een vochtige doek kunt schoonmaken. Het is de waterbasis en zal dus snel drogen. Je vindt het alleen in matte afwerking. Het nadeel is dat het niet erg goed bestand is tegen de zon en het wassen.

Acrylverf
Het is ook een geweldige optie voor muren, die vergelijkbaar is met latexverf, maar de samenstelling heeft acrylharsen. Het positieve punt van acrylverf is dat het waterdicht is, dat wil zeggen dat het kan worden gebruikt op plaatsen die gemakkelijk nat worden als badkamers en keukens. Een ander positief punt is dat de afwerking glanzend kan zijn, verschillend van latex, dus als het gaat om de keuze, kies dan gewoon de matte of niet.

Geurloze verven
Voor degenen die niet tegen de geur van verf kunnen, zijn ze ook een geweldige optie, want ze elimineren alle geur in een paar uur. Ze hebben zowel de matte als de satijnen afwerking. Kies degene die het beste past bij het profiel van jouw decoratie.

Getextureerde verven
Als jou op zoek bent naar een type verf dat jouw afwerking een rustiek tintje geeft of een oppervlak dat gebreken bevat herstelt, vindt jou in structuurverf de oplossing voor jouw problemen. Er zijn verschillende soorten, sommige hebben in hun mengsel kleine deeltjes die op zand lijken en die een rustiek tintje aan de decoratie geven.

Het meest voorkomende effect dat in deze verf wordt gebruikt is krassen, maar als je de juiste gereedschappen hebt, kun je een meer verfijnde look voor je omgeving creƫren, waardoor het je persoonlijke en speciale touch krijgt. Van dit type structuurverf is het ook belangrijk dat je twee andere soorten leert kennen:

Kalkverf
Het heeft een lagere kostprijs en is gemakkelijker toe te passen. Het nadeel is dat het niet afwasbaar is.

Olieverf

Het heeft een bindmiddelcomponent die de neiging heeft om vetter te zijn, maar die een mooie afwerking geeft. Het zorgt voor een ondoordringbare bescherming van hout en ijzer. Tot slot, om een beter idee te hebben van wat voor soort verf goed is voor een bepaald oppervlak, zijn hier enkele kleine tips.

Rubberverf
Ze zijn het meest geschikt voor buitenmuren, ze hebben een flexibele folie die de muur beschermt tegen vocht, zon en regen. Met andere woorden, het is ideaal voor muren en gevels!

Wasbare verven
Ze hebben een mooie en satijnen afwerking, een grotere weerstand bij het schoonmaken, wat dit type verf perfect maakt voor omgevingen waar er meer verkeer van mensen of kinderen is. Een groot voordeel is dat het zowel binnen als buiten kan worden gebruikt.

No Comments

Post a Comment