Het perfecte kozijn voor je verbouwing

Het perfecte kozijn voor je verbouwing

Kozijnen zijn onmisbaar bij het uitbouwen van je woning. Maar hoe weet je nu welke kozijnen je het beste kan kiezen voor je nieuwe aanbouw? Wil jij je ramen of deuren naar buiten of naar binnen laten open gaan? En wat is de ideale scharnierrichting voor jouw kozijnen? Een aantal vragen die je je zelf kan afvragen bij het kopen van nieuwe kozijnen. Wij vertellen jou graag waar je op moet letten bij het kopen van de ideale kozijnen.

Vele verschillende soorten kozijnen

Door alle verschillende kozijnen zie jij misschien door de bomen het bos niet meer. Wil je een houtenkozijn, kunststofkozijn, dubbelglas, enkel glas, draaikiepkozijnen. Ga je een stuk bij je woning aanzetten of gaat het om een bedrijfspand. Vaak wordt er bij een aanbouw aan je woning ander kozijnen gebruikt dan bij het uitbreiden van je bedrijfspand. In ruimtes waar de ramen niet open kunnen is het verstandig om te kiezen voor kozijnen met een ventilatieroosters. Zo heb je toch frisse lucht in de ruimte en voldoende zuurstof.

Waar moet je op letten?

Het kopen van kozijnen is nou niet iets wat je elke dag doet. Kies je voor thermopane glas  of enkel glas. Of kies je een kozijn zonder glas omdat je zelf glas kan zetten, of een glaszetter kent. Denk altijd goed aan de draairichting van ramen en deuren. En wil je nou niet dat je de scharnieren ziet zitten als je lekker op de bank zit. Kies dan voor scharnieren aan de andere kant van het kozijn, of kies voor “onzichtbare scharnieren”.

Voor jou op maat gemaakt

Een kozijn op maat laten maken is vaak een goede en goedkoopste optie. Je hebt direct de juiste maat en hoeft later geen dingen meer aan te passen. Wanneer je kiest voor maatwerk dan kies je voor zekerheid. Wist jij dat je makkelijk kozijnen kan bestellen, speciaal voor jou op maat gemaakt? Dit doe je door een online configurator. Je vult al jouw wensen in, zoals de breedte, hoogte, soort glas, vakverdeling enz. Je kan zelfs kiezen wanneer de kozijnen bij jou worden afgeleverd

No Comments

Post a Comment