Een sfeervolle tuin

Het duurt nog even, maar voor je het weet is het alweer voorjaar. In het voorjaar kunnen we weer heerlijk gaan klussen in de tuin zodat we in de zomer optimaal kunnen genieten van het heerlijke weer in een gezonde en strakke tuin. Vervolgens kunnen er weer urenlang buiten doorgebracht worden en is het mogelijk om zelfs in de avond nog zonder jas buiten te zitten. In dit artikel een aantal kleine tips om de sfeer in de tuin te vergroten.

Barbecueen is het zomervoedsel van de gemiddelde Nederlander. Supermarkten verkopen honderden kilo’s houtskool per week en ook de satéstokjes vliegen de deur uit. Het is een ideale manier van ontspanning. Urenlang doorbrengen op een loungeset. Dit is een soort huiskamer voor in de tuin. Een goede loungeset bestaat uit minimaal een bank en een bijzettafeltje. Soms wordt de bank vervangen voor losse stoelen of fateuls. Vaak zitten er losse kussens bij de set. Zo heb je zelf de keuze of je een zachte bank hebt waar je nooit meer uitkomt of een wat hardere en makkelijkere bank. Veer loungesets zijn gemaakt van Wicker maar ook RVS en hout komen veel terug in de ontwerpen. Wicker is een gevlochten kunststof en ziet er uit als riet. Het is echter een stuk steviger waardoor het een stuk langer mee gaat.

Naast het heerlijk ontspannen op een mooie tuinset is het ook belangrijk om op die zwoele zomer avonden een goed verlichtingsplan te hebben. Verwerk bijvoorbeeld op willekeurige plaatsen wat LEDlampjes in de tegels en gebruik de schutting voor mooie wandlampen. Een goede verlichting van de juiste struik doet wonderen met de omgeving en brengt op juiste wijze een mooie diepte in de tuin. Maar niet alleen LEDlampen bezorgen sfeer ook traditionele olielampen of een vuurkorf laten de gezelligheid groeien. Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat u de juiste mensen om u heen heeft.

No Comments

Post a Comment