De ideale badkamer straalt rust en ontspanning uit

Na een drukke dag wil je het liefst tot rust komen. De badkamer is bij uitstek een geschikte plaats om jezelf op te kunnen frissen en terug te trekken. Ontspanning neem je door een uitgebreide bad beurt te nemen. Het is genieten geblazen als je in de juiste ambiance tot rust kunt komen. Natuurlijk speelt de inrichting van je badkamer hier een grote rol bij. Niets is zo lekker om afleiding te zoeken in je eigen zogenaamde hamam spa.

Innovatie en natuur

In de toekomst worden badkamers alleen maar aangepast op persoonlijke wensen. Innovatie gaat hierbij een belangrijke rol spelen. Dit blijkt uit een onderzoek van Sanitairmerk Grohe en keramiekfabrikant Villeroy & Boch[i]. Denk aan innovatieve functies die de hoogte van de wasbak en het temperatuur in de badkamer kunnen regelen. Als je kijkt naar de badkamertrends 2015/2016 krijgen badkamers een natuurlijke look.

Een natuurlijke look zorgt voor een bepaalde huiselijke sfeer. Bij badkamermeubels krijgen ontwerpen meer natuurlijke vormen. Denk hier aan meubels met afgeronde hoeken of ovale vormen. Bovendien kun je de badkamer natuurlijker en huiselijker maken door planten in het interieur te plaatsen. Voor planten is het goed om ze te plaatsen in een vochtige ruimte. Houd hier wel rekening mee dat je planten kiest die zorgen voor een goed balans in daglicht. Badkamers beschikken vaak over minder daglicht, dus zorg dat de ruimte niet al te donker is.

Ruimte creëren en functionaliteit

Heb je een kleine badkamer, dan is het een extra uitdaging om ruimte te creëren. Win daarom genoeg ruimte door te kiezen voor bepaalde badkamermeubels. Kies bijvoorbeeld voor een hoge badkuip waar lengte wordt gecompenseerd door diepte. Een hangtoilet neemt overigens ook minder ruimte in.  Vaak is het ook handig om te kiezen voor een deur dat naar buiten draait.

Zowel in een grote als kleine badkamer kun je verschillende opbergmogelijkheden creëren. Zorg voor een opbergruimte onder je wastafel, door een kast te plaatsen. Plaats daarnaast een droogkast, waar je bad textiel als handdoeken en washandjes in kunt bewaren. Voor het bewaren van medicijnen en andere middeltjes, mag een medicijnkast natuurlijk ook niet ontbreken in de badkamer.

 Zorg voor goede accessoires in je badkamer. Niets is zo fijn, om spullen te hebben die je badkamer afmaken. Accessoires zorgen voor een functionele badkamer. Een badkamer die voorzien is van de juiste opbergaccessoires bespaart onnodige stress wanneer je in alle rust jezelf op wil frissen. Denk handdoekrekken, zeephouders en speciale handvatten in het douche- en badgedeelte. Het opbergen van vuile was dien je goed te sorteren. Opbergmanden zorgen dat vuil wasgoed niet zichtbaar is. Functionele badkameraccessoires, die bovendien van hoge kwaliteit zijn, zijn te verkrijgen bij Lindom.


[i] Bron: Droomhome (z.d.) Badkamer trends 2016.

No Comments

Post a Comment