Turnkey Rotterdam

Tegenwoordig is er in de bouwwereld steeds meer vraag naar turnkey projecten. Deze Engelse term betekent niets meer dan het sleutel klaar projecten opleveren. Zeker turnkey woningen zijn hierin populair. Een bouwbedrijf, zoals BOUWAF Turnkey Rotterdam, neemt dan het gelee proces in handen. De opdrachtgever hoeft vervolgens niets te doen. Van de schetsen tot de oplevering ligt het proces (en ook de verantwoordelijkheid) bij de turnkey bouwer. De enige taak van de opdrachtgever is het ‘wachten’ totdat de opdrachtnemer het project sleutel klaar oplevert. Een turn key woning is direct bewoonbaar.

Voordelen Turn Key woningen

Naast dat het project direct bewoonbaar is voor de eindconsument, zitten er meerdere voordelen aan turn key woningen. Zeker voor de opdrachtgever wordt het proces gemakkelijker. De opdrachtgever wordt volledig ontzorgd. Deze opdrachtgever heeft meestal maar één aanspreekpunt, waardoor de communicatielijnen kort zijn. Hierdoor wordt het proces uit handen gegeven, maar bent u als opdrachtgever altijd nauw betrokken bij het proces. Ook het risico wordt uit handen genomen, omdat de verantwoordelijkheid 99 van de 100 keer bij het de opdrachtnemer ligt. Het grootste voordeel is en blijft uiteraard dat het project sleutel klaar wordt opgeleverd. Direct na oplevering is het project of woning te betrekken.

Waarom Turnkey?

Hierboven is natuurlijk al uitgelegd wat de voordelen zijn van turnkey woningen. Niet alleen woningen kunnen turn key worden opgeleverd, maar ook andere projecten. Kantoorruimtes of panden voor groeiende bedrijven zijn hier ook een goed voorbeeld van. Hier komt uiteraard, net zoals bij woningen, enorm veel bij kijken. Zonder dat u afzonderlijk een schilder, stucadoor, dakdekker etc. hoeft in te huren, wordt bij turnkey bouwbedrijven altijd alles uit handen genomen. De opdrachtgever heeft één aanspreekpunt, de opdrachtgever onderhoudt de contacten met de betrokken partijen. Voor de opdrachtgever wordt het in deze structuur gemakkelijk om dicht bij hun core business te blijven.

No Comments

Post a Comment