Tips voor thuiswerken in de zomer

Tips voor thuiswerken in de zomer

Ga jij dit jaar niet op vakantie? Misschien wil je het geld liever sparen voor de aanschaf van een auto of je eerste huis. Als je in de zomer doorwerkt, zul je merken dat sfeer op je werk verandert. Het wordt steeds leger op kantoor, je favoriete collega’s zijn weg, en je motivatie kan dalen. Daarom geven we je een paar handige tips voor als jij doorwerkt deze zomer.

Wees flexibeler in je werktijden

Mensen voelen zich op vakantie vaak fijner omdat ze niet gebonden zijn aan vaste werktijden. Je kunt je eigen tijd indelen en zit nergens aan vast. Nou is het voordeel van doorwerken in de zomer dat er een heel stuk minder vergaderingen zijn en dat je minder afspraken hebt. Door deze ruimte in je agenda kun je in overleg met je leidinggevende best wat flexibeler zijn in je werktijden. Begin op een warme zomerdag bijvoorbeeld eens eerder met werken, zodat je ’s middags nog even tijd hebt om thuis van het lekkere weer te genieten.

Neem niet te veel werk van anderen over

Als er veel collega’s op vakantie zijn, voel je je misschien verplicht om alle taken over te nemen. Maar het is helemaal niet goed voor je werkplezier om te veel taken van anderen over te nemen. Maak daarom goede afspraken met je collega’s voordat ze op vakantie gaan welke taken je overneemt.

Zorg voor een koel kantoor met horren

Een fijne werkplek is altijd belangrijk. Voldoende daglicht, de juiste temperatuur en genoeg frisse lucht zijn hierbij van belang. Vooral in de zomer moet het niet te warm zijn binnen om goed te kunnen werken. Zet dus een raampje open voor wat frisse lucht van buiten. Om vervelende insecten te voorkomen kun je het best horren plaatsen voor de ramen. Want je productiviteit gaat nou eenmaal niet omhoog als je constant om je heen moet slaan voor de muggen. Vraag dus eens bij je baas of er horren voor de ramen kunnen worden geplaatst. Het feit dat je werkplezier stijgt van lekkere frisse lucht is toch belangrijk genoeg! En heb je openslaande deuren in je kantoor die je heerlijk open kunt zetten? Dan kunnen ook hierdoor veel insecten binnenkomen. Met een deurhor heb je hier geen last meer van!

Werk voor de lange termijn

Misschien merk je dat je op sommige vlakken minder productief kunt zijn als je doorwerkt in de zomer. Heb je toestemming nodig voor iets om verder te kunnen werken maar is je leidinggevende er niet? Daar kun je natuurlijk flink van balen, maar je kunt het ook postief inzien. Nu heb je namelijk een keer tijd om aan de lange termijn te denken. Werk bijvoorbeeld alvast aan een strategie voor een project wat in de toekomst gaat plaatsvinden.

No Comments

Post a Comment