Plaatmateriaal voor uw dakafwerking

Plaatmateriaal voor uw dakafwerking

Hoe komt u er achter welk materiaal geschikt is voor uw pand of woning? Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen. Zo is er bijvoorbeeld de keuze uit aluminium, zetwerk plastisol, zink of lood. Dit is allemaal op maat te realiseren voor uw dakafwerkingen en hoe het materiaal toegepast wordt kan invloed hebben op uw keuze. Weet u al wat de keuze gaat worden?

Wat houdt zetwerk op maat in?

Om deze plaatmaterialen met diverse profielen, afwerkingen en diktes toe te passen wordt gebruik gemaakt van een zetbank. Elk dak is anders en om dakafwerkingen zo juist mogelijk toe te passen wordt het op maat gemaakt om perfect op uw dak te kunnen plaatsen. Het plaatmateriaal wordt omgebogen met zowel scherpe als ronde hoeken voor de meest nauwkeurige toepassingen.

Toepassing van zink zetwerk

Zink op maat is het meest bekend om zijn afwerkingen aan (dak)goten. Het is 100% recyclebaar, onderhoudsvriendelijk en heeft een lange levensduur. Het kan ook toegepast worden bij hemelwaterafvoeren, dakkapellen en roofdaken. Wilt u duurzaamheid en kwaliteit uitstralen? Dan kunt u er ook voor kiezen om koper en zink te combineren. Wilt u vergaarbakken, regenpijpen en/of dakgoten vervangen? Dan kunnen die exact nagemaakt worden zoals het origineel.

Verschil tussen zink op maat en aluminium op maat

Aluminium heeft meer onderhoud nodig dan zink. Maar ze hebben ook veel dezelfde eigenschappen. Zo zijn ze allebei zeer onderhoudsvriendelijk en goed in prijs-kwaliteit verhouding. Aluminium zetwerk op maat heeft een elegante en moderne look. En een groot voordeel is dat het niet roest. Plaatmateriaal van zink kan worden beïnvloed door corrosie waar aluminium hier juist tegen bestand is. Zink heeft een karakteristieke uitstraling, veroudert niet en is gemakkelijk te repareren. En daarnaast heeft het ook nog eens een levensduur die kan oplopen tot maar liefst 50 jaar.

Ben u er nog niet uit?

Advies en verwijzingen kunnen u enorm helpen bij het maken van de geschikte keuze. Want het is begrijpelijk dat u wellicht niet over de kennis beschikt over zetwerk of plaatmaterialen. Voor de vakmensen met de geschikte kennis gaat u naar een dakgroothandel. Hier wordt samen met u gekeken naar de opties voor uw dakafwerkingen.

No Comments

Post a Comment