Paalmuts kopen ter bescherming van het metselwerk

Paalmuts kopen ter bescherming van het metselwerk

Betonnen paalmutsen kunnen je muurtje, schoorsteen, palen of zuilen helemaal afmaken. Niet alleen ziet het er mooi uit, maar het is ook functioneel. Metselwerk wordt namelijk vaak blootgesteld aan weersinvloeden. Zo kunnen regel en hagelbuien het metselwerk flink beschadigen. Paalmutsen kunnen het metselwerk goed beschermen en zorgen ervoor dat het metselwerk goed beschermt blijft. Hierdoor gaat je metselwerk dus een stuk langer mee. Het is eigenlijk een soort dakje voor een paal of zuil. Andere termen die gebruikt worden in plaats van paalmuts zijn betonhoedjes, schoorsteenplaten, afdekplaatjes of betonpetten.

Paalmuts kopen bij Betongoed

Bij Betongoed kan je veel verschillende soorten paalmutsen kopen. Ze hebben paalmutsen in verschillende kleuren zoals grijs, antraciet en zwart gecoat. Mocht je een andere kleur willen dan kun je de paalmuts makkelijk verven met een speciale betonverf. Zo passen de paalmutsen altijd bij de paal of zuil. Ook kun je vele verschillende maten kopen zodat er altijd wel een paalmuts is voor jouw zuil. Bij Betongoed kun je paalmutsen kopen van 1m2, maar ook kleinere van bijvoorbeeld 24x24cm. Om de neerslag goed af te kunnen voeren is het raadzaam om een paalmuts te kopen die vijf centimeter groter is de paal of zuil zelf. Dit zorgt ervoor dat de waterhollen in de paalmuts hun werk goed kunnen doen. De waterhollen, of ook wel molgoten genoemd, zorgen ervoor dat het water erlangs druppelt en niet erop. Hierdoor worden de pilaren niet nat en is de kans op algengroei en de ophoping van zouten en scheuren minder. De paalmutsen bij Betongoed zijn gemaakt van duurzaam beton. Beton is van zichzelf al erg sterk materiaal dat goed bestand is tegen vocht, kou en warmte. Verder is het onderhoudsvrij en slijtvast, waardoor het dus jarenlang mee kan gaan. Beton is een vrij goedkoop materiaal, dus het hoeft niet veel te kosten om je metselwerk te beschermen.

Paalmutsen monteren

Als je eenmaal een paalmuts hebt gekocht dan kun je beginnen met het monteren. Dit is vrij eenvoudig. Zorg dat de onderkant van de paalmuts en de bovenkant van de paal vochtig en schoon zijn. Dit zorgt ervoor dat het beter hecht. Met een draad kun je ervoor zorgen dat de paalmuts recht ligt. Hierna kun je met een spatel het cement of de betonlijm op de onderkant van de paalmuts en de bovenkant van de paal aanbrengen. Bevestig het aan elkaar en maak alle restjes schoon. Het heeft ongeveer 24 uur nodig om te drogen. Na het drogen kun je de naden afkitten.

No Comments

Post a Comment