De schildertrends van 2023

De schildertrends van 2023

Weg met saaie, witte muren. Het is tijd om de verf kwasten uit de kast te halen, of een schilder in te schakelen, en de muren een nieuwe kleur te geven. Maar hoe pak je dit aan en wat zijn de trends van dit moment? Dat en meer lees je hier. 

De kwasten uit de kast 

Wanneer je gaat schilderen zijn er een aantal vragen die je moet kunnen beantwoorden. Welke kleur, welke muur en welke techniek. Dit kan een lastig besluit zijn, vooral wanneer je weinig ervaring hebt met schilderen. Gelukkig zijn er een aantal trends die je een handje kunnen helpen. 

Welke kleuren? 

Dit is misschien wel de belangrijkste keuze die je maakt. Daarom staan hieronder een aantal opties beschreven. 

  • Pastel. Lichte pastelkleuren zijn ontzettend populair. Vooral tijdens het voorjaar zie je deze kleuren overal. Ze zorgen voor veel licht en zijn ideaal voor kleinere ruimtes. 

  • Groen. Donkergroen, of misschien een lichtere tint, zijn dé trend van het moment. Zo haal je gemakkelijk de natuur naar binnen! 

  • Donker en licht. Wanneer je last van keuzestress hebt kun je gewoon kiezen voor een combinatie! Hoe leuk is het om lichte en donkere kleuren te combineren? Denk hierbij aan donkergroen en oudroze! 

De accentmuur

Wil je graag een nieuwe kleur in huis, maar vind je het schilderen van een hele kamer te veel van het goeie? Dan is een accentmuur perfect. Bij een accentmuur kies je één muur uit in jouw kamer, en deze verf je in een specifieke kleur. Dit wordt dan de blikvanger van de kamer. 

Schilderen: iets anders dan de muur

Je hoeft niet altijd een muur te schilderen wanneer je toe bent aan vernieuwing. Er zijn heel veel andere onderdelen van je woning die je een likje verf kunt geven om hetzelfde effect te creeeren. 

  • Meubels. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen de tafel of de kast in een andere kleur te schilderen als de rest van het huis, maar je kunt ze ook dezelfde kleur geven om voor eenheid te zorgen. 

  • Koelkast. De koelkast verven is een leuke en unieke manier om de keuken op te fleuren. Je kunt ook krijtverf gebruiken. Zo kun je makkelijk je boodschappenlijstje of to-dolijst bijhouden. 

  • Trap. De trap schilderen lijkt niet alleen leuk, maar is ook nog eens goed voor de kwaliteit van de trap. Doordat je er elke dag langs loopt kan de verf afbladderen of kan de trap glad worden. 

  • Radiatoren. De radiatoren mee verven met de muur is een makkelijke manier om de blikvangers te verbloemen. 

Een schilder inschakelen: wat zijn de voordelen?

Weet jij precies wat je wilt, maar ben je zelf niet goed in schilderen? Dan is het verstandig om een schilder in te schakelen. Zo ben je verzekerd van een goede kwaliteit schilderwerken en heb je garantie op het geleverde werk. Een ander voordeel is dat de schilder beschikt over de juiste materialen om de klus goed uit te voeren: deze hoef je dus zelf niet aan te schaffen, wat je een hoop geld bespaard. Daarnaast beschikt de schilder ook over een goede kennis en ervaring. 

 

Je bespaart jezelf een hoop tijd, geld en energie wanneer je de klus uitbesteed aan een professional. Ben jij op zoek naar die professional? Op de10beste.nl vind je een overzicht van de beste schilders en producten!