Bloemen bezorgen en de mogelijkheden die je hebt

Bloemen bezorgen en de mogelijkheden die je hebt

Wil je bloemen bezorgen en heb je geen idee waar je moet beginnen? Dat snappen wij heel goed en daarom geven we in onze blog ook handige tips voor wanneer je online bloemen wilt bestellen. Je hebt in ieder geval genoeg mogelijkheden om een dierbare, een goede vriend of vriendin of een familielid te verrassen met een mooie bos bloemen of een prachtig boeket.

Bloemen bezorgen? Kies een betrouwbare aanbieder

Wanneer je op internet zoekt naar online bloemisten, kom je al snel tot de ontdekking dat er enorm veel aanbieders zijn. Dan kan een keuze maken lastig zijn, maar je kunt natuurlijk als eerste kijken naar hoe betrouwbaar een aanbieder is. Dit kun je controleren door bijvoorbeeld een kritische blik te werpen naar de website, of ze wel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en of ze een keurmerk hebben. Zoals dat van Thuiswinkel Waarborg. Sterke indicatoren die aangeven of het wel een betrouwbare webshop is die bloemen bezorgen.

Voldoet de aanbieder aan de kwaliteitseisen?

Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat de bloemen of het boeket dat je bestelt ook voldoet aan de kwaliteitseisen. In het echt kun je een bloemetje zien en ruiken, maar op het internet moet je genoegen nemen met een foto of een plaatje. Hoe weet je dan zeker dat wat je bestelt ook daadwerkelijk wordt bezorgd? Dat weet je simpelweg niet! Maar je kunt wel de reviews van andere klanten lezen. Wanneer een bloemist niet aan de kwaliteitseisen voldoet komt dat ook geheid terug in de reviews.

 

We hebben nog wel een tip met betrekking tot het lezen van reviews, want webshop met weinig tot geen reviews of shops die uitsluitend positieve reviews hebben, zijn doorgaans minder betrouwbaar. Weinig reviews geeft aan dat de shop niet veel bestelling heeft terwijl uitsluitend positieve reviews aangeven dat de shop negatieve reviews verwijdert. Een goede en betrouwbare online aanbieder laat ook negatieve reviews staan en bieden publiekelijk oplossingen voor problemen die ontstaan.

Bloemen bezorgen op het gewenste moment

Een ander punt om goed te controleren heeft te maken met de momenten van bloemen bezorgen. Wil je bijvoorbeeld dat de mooie bos bloemen of het mooie boeket dat je hebt opgezocht snel worden bezorgd? Kijk dan goed of de aanbieder die mogelijkheid wel heeft. Soms is het gewenst dat een boeket razendsnel wordt afgeleverd, maar niet iedere online aanbieder kan ad hoc bloemen bezorgen. Controleer dat dus eerst even voordat je op de bestelknop drukt.

Neem wat meer tijd om te vergelijken

Als je er een beetje tijd en moeite in steekt, kun je niet alleen de beste aanbieder vinden, maar ook nog eens een flinke euro besparen. Daarom is het altijd goed om meerdere aanbieders te vergelijken op assortiment en prijs. Zo kun je al snel wat geld besparen. Maar kijk ook goed naar de service en de beloftes die ze doen. Een hele goedkoper aanbieder kan interessant zijn, maar is weer minder interessant wanneer bijvoorbeeld de levertijd extreem lang is of wanneer de bezorgkosten van bloemen bezorgen torenhoog zijn.