3 tips bij het onderhouden van een buitenkraan

3 tips bij het onderhouden van een buitenkraan

Wil je je tuin besproeien of je auto wassen? Dan is een buitenkraan een handige uitkomst. Op die manier hoef je niet meer onhandig met een slang door het huis heen of steeds met emmers heen en weer te lopen om schoon water op te halen voor het wassen van je auto.  Een bijkomend voordeel van het hebben van een buitenkraan is dat je veel minder met vieze schoenen in en uit hoeft te lopen door je huis. Daardoor blijft je woning een stuk schoner! Kortom, genoeg redenen om een buitenkraan te laten aanleggen. In deze blog vind je 3 tips bij het onderhouden en gebruiken van een buitenkraan.

  1. Sluit een buitenkraan op tijd af.

Een veelvoorkomend probleem is dat de buitenkraan niet tijdig wordt afgesloten. Wanneer je dit pas in de winter doet, zal het water uitzetten in de leidingen. Daardoor neemt de druk op de leidingen dusdanig toe waardoor de leidingen zullen knappen. Het is verstandig om de buitenkraan in de herfst af te sluiten, dan voorkom je deze complicatie.

  1. Maak gebruik van een regenton en dompelpomp

Wanneer je je tuin gaat besproeien kun je gebruik maken van een regenton om het hemelwater op te vangen. Vervolgens zorgt de dompelpomp ervoor dat het hemelwater uit de regenton omhoog gepompt wordt en kun je de tuin besproeien. Hierdoor voorkom je dat je onnodig veel schoon drinkwater moet gebruiken.

  1. Kies voor een vorstvrije buitenkraan

Je kunt kiezen uit allerlei soorten kranen. Zo heb je hele authentieke en landelijke kranen of hele strakke en moderne kranen. Wanneer je niet zoveel geeft om het uiterlijk van de kraan, kun je ook kiezen voor een hele simpele maar functionele kraan. Echter, wanneer deze niet vorstvrij zijn loop je een vergroot risico op lekkages en/of het knappen van de leidingen. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat jouw buitenkraan niet kapot vriest, kun je het beste kiezen voor een vorstvrije buitenkraan. Deze kranen zijn speciaal gemaakt om de koude winterdagen te doorstaan zonder schade op te lopen. Kijk hierbij alleen wel eerst even of de muur waarin je de kraan wilt plaatsen geschikt is voor dit type buitenkraan.

Voor het aanleggen van jouw buitenkraan kan het handig zijn om een loodgieter in te schakelen, zodat je zeker bent van een mooi resultaat en een goed werkende kraan.

No Comments

Post a Comment