Badkamers slim verbouwen

Wil je meer ruimte in je badkamer? Of wil je graag iets meer luxe in de badkamer? Veel mensen delen deze wens, maar stellen de verbouwing dikwijls uit. Een badkamer verbouwing kan behoorlijk wat geld kosten en het zorgt voor tijdelijk veel rommel in huis. Veel mensen nemen er de tijd niet voor en deken dat hun budget niet toereikend is. Niets is minder waar. Door slim te verbouwen kan iedereen zijn droombadkamer krijgen.

 

Budget vaststellen en gebruiken

Het is belangrijk om voor een ingrijpende verbouwing te bedenken wat je budget is. Maak een lijst met alle wensen op volgorde van belangrijkheid en maak hierbij een begroting van wat je denkt dat alles bij elkaar gaat kosten. Wanneer je opmerkt dat je budget niet toereikend is schrap je eerst de zaken die jij minst belangrijk acht. Vraag eventueel aan een loodgieter om mee te denken over de technische aspecten.

Je kunt je geld maar één keer uitgeven. Houdt daarom goed aanbiedingen in de gaten. Vaak worden badkamerbenodigdheden zoals een mooi bad op pootjes, granieten wasbakken of mooie kranen tweedehands aangeboden. Speur daarom marktplaats en kringloopwinkels af, voor top koopjes.

 

Niets meer aan doen

Wanneer je huidige badkamer nog in een goede staat is, bedenk je dan wat je niet hoeft te vervangen. Als er bijvoorbeeld tegels inzitten die niet helemaal jouw smaak zijn, maar wel nog van goede kwaliteit dan kun je met accessoires, nieuwe meubels of een nieuw likje verf op het plafond de aandacht al behoorlijk verleggen. Overtegelen is een tweede goede optie, waarbij je flink wat geld en tijd kunt besparen. Let bij het overtegelen wel op dat je alle gaatjes en kier dichtkit. Een lekkage kan de verbouwing ver achter op schema brengen.

 

Houdt vast aan één stijl

Houdt de basis van je badkamer vast als leidraad van de verbouwing. Schaf alleen iets aan wat ook in jouw plan past en koop niet iets alleen omdat het goedkoop is. Begin alleen aan een verandering als je ook de juiste middelen hebt om het af te maken. Een badkamer die een allegaartje van stijlen en onafgemaakt werk is, oogt al snel rommelig. Je hebt dan alsnog niet de badkamer van je dromen en je bent er onnodig veel tijd en geld aan kwijt.

Spaar liever nog even door in plaats van te kiezen voor tweede keus.

No Comments

Post a Comment