Weet jij het beter?

Je kent het gevoel, iemand in je omgeving heeft zijn,haar of hun huis opnieuw ingericht. Vol trots vragen ze je om langs te komen om vervolgens te zeggen dat je het mooi vind. Dit is natuurlijk hetgeen waar de persoon(en) in kwestie op uit zijn. Persoonlijke smaak zal altijd een deel van de mening blijven, maar uit goed fatsoen zal je altijd zeggen “ wat mooi ! “.

Na een gezellig bak koffie, ben je onderweg naar huis en bedenk je van alles wat anders had gekund. Soms bedenk je bij jezelf “ had ik dat nou niet moeten zeggen? “ en achteraf ben je blij dat je toch hebt gezegd dat je het mooi vind. Zei hebben natuurlijk hun lief en leed in het nieuwe interieur gestopt en dat kan je alleen maar waarderen.

Wat je wel kan doen, is je eigen visie er op bedenken, en deze vervolgens gebruiken als je zelf in de gelegenheid bent voor een nieuwe inrichting. Een vleugje van dit, een vleugje van dat, en zo kom je zelf op een invulling waar je helemaal blij mee bent.

Omdat je zelf ook graag aan iedereen laat zien wat je er van gemaakt hebt, nodig je menig persoon uit om langs te komen. Zodra ze binnen komen, hoop je ook maar op één ding: “Wat mooi! “ Je dag kan niet meer stuk, je ego gestreeld, dus wees positief ook al heb je een ander beeld!

Stijlen verschillen, zoals menig mens. Maar gelukkig heeft iedereen dezelfde wens. De boodschap : Wat mooi, de glimlach zo zoet. Mensen wees positief omdat het soms moet. Een nieuw interieur, vol lief en leed, dat prijs je omhoog zoals dit persoon ook bij jou deed! Het is niet perfect, maar meld dit toch niet, je doet dit persoon anders zeker verdriet. Denk bij je zelf, liever bij jou dan bij mij, en met die gedachten word je beiden toch blij?

 

 

No Comments

Post a Comment