De voordelen van vliesbehang

Vliesbehang begint in steeds meer winkels het gewone behang te vervangen. En terecht! De voordelen van vliesbehang zijn immers talrijk. Zo is het een stuk dikker en steviger, waardoor het beter tegen een stootje kan en eventuele haarscheurtjes in je plaaster kan verbergen. Bovendien heb je geen behangtafel nodig wanneer je met vliesbehang aan de slag gaat. Het enige wat je moet doen, is lijm aanbrengen op je muur en je behang tegen de muur plaatsen. Je kan je behang zelfs nog lichtjes verschuiven wanneer de lijm nog niet helemaal droog is, om zo voor een perfect resultaat te zorgen.

De voordelen van renovlies

Renovlies is effen wit vliesbehang dat in eerste instantie om praktische redenen wordt ingezet. Dit behang is een stuk dikker dan gewoon vliesbehang, en biedt een ideale bescherming voor je plaaster. Een duw tegen de muur zal niet voor barstjes zorgen, kleine haarscheurtjes zullen niet zichtbaar worden. Bovendien is renovlies ook de gedroomde oplossing voor elke doe-het-zelf schilder. Het zorgt voor een perfect effen ondergrond, die niet te veel verf absorbeert en waarop je geen strepen zult zien wanneer de verf droogt.

De voordelen van vliesbehang met decoratieve afwerking

Maar ook als je voor decoratief behang kiest voor vliespapier, zal je van heel wat voordelen genieten. Zo zijn foto’s en motieven op vlies vaak van een veel betere kwaliteit dan afbeeldingen op gewoon behangpapier. Bovendien krimpt vliesbehang veel minder wanneer het droogt. Wanneer je dus verschillende behangstroken naast elkaar hangt die samen een groot geheel vormen, heb je niet langer het probleem dat de afbeelding vervormt wanneer je lijm droogt.

Lijm voor vliesbehang

Voor vliesbehang heb je geen bijzondere accessoires nodig. Het belangrijkste is dat je aangepaste lijm gebruikt die geschikt is voor de bevestiging van vlies. Het kan ook erg handig zijn om te kiezen voor kleurlijm. Deze lijm heeft een opvallende kleur wanneer hij nog niet droog is. Op die manier weet je precies welke delen van de muur je al van lijm voorzien hebt en waar je nog met lijm moet beginnen. Geen zorgen, na het drogen verliest deze lijm zijn kleur volledig!

No Comments

Post a Comment