5 leuke thema’s om je kamer in te richten

5 leuke thema’s om je kamer in te richten

Mensen blijven maar zelden hun hele leven op één plek. Het zou zomaar kunnen dat ook jij gaat verhuizen en een nieuwe slaapkamer krijgt! Dat is de ideale kans om eens iets anders te doen met je kamer. Maar ook als je niet verhuist, is het leuk om je kamer opnieuw in te richten. Om je aan wat inspiratie te helpen, vind je hier 5 leuke thema’s om je kamer in te richten.

Hippie Style

Love, peace & joy! In de 60s en 70s was de hippiecultuur op z’n hoogtepunt. Veel jongeren en Vietnam veteranen verzetten zich tegen de oorlogen om liefde te prediken. Deze mooi gedachte is nog steeds heel populair. Vanwege de vrolijkheid is de Hippie Style ideaal voor je kamer. Verf de muren in vrolijke kleuren, zet bloemen neer en hang een ukelele op! Een stel lp’s aan de muur en een VW-busje mogen uiteraard ook niet ontbreken.

Zee & strand

Helaas wonen we niet allemaal aan zee. Toch kan je dat gevoel creëren door je kamer zomers in te richten. Een grote muurposter doet al wonderen! Daarnaast kan je in je beddengoed en meubels kleuren van zand en zeewater combineren. Schelpen en stenen zijn ook erg leuk om neer te leggen. Als je echt committed bent, kan je een vloerbedekking van zandkleur leggen!

Natuur

Een breed onderwerp, waarmee je veel kanten uit kan, is de natuur. Met alleen een houten vloer ben je er natuurlijk nog niet. Wanneer je een houten bed en groen beddengoed hebt, krijg je al vrij snel een natuurlijke uitstraling. Als je dit niet genoeg vind, kan je zoveel mogelijk houten meubels plaatsen. Vergeet ook de planten niet! In plaats van een bed kan je ook een hangmat ophangen, maar of je daar nou íedere nacht in wilt liggen…

Muziek

Bijna iedereen houdt wel van muziek. Daarom is het een leuk thema voor je kamer. Wanneer je een instrument bespeelt, kan je die (tenzij het een piano is) aan de muur hangen. Met posters van je favoriete artiesten en bands kan je de kamer aan jouw muziekstijl aanpassen. Wees creatief met lp’s en cd’s, daar kan je namelijk van alles mee maken!

Favoriete land

Ben je op vakantie verliefd geworden op Spanje? Of droom je er altijd al van te verhuizen naar Zweden? Je kan je droom verwezenlijken, maar je kan ook je kamer inrichten naar de stijl van het land. Ieder land heeft bijna wel z’n eigen herkenbare spullen en souvenirs. Om het persoonlijker te maken, kan je je kamer decoreren met dingen die je zelf uit het land hebt meegenomen. Dus haal dat Eiffeltorensouvenir en je wijnglazen maar uit de kast!

Krijg jij binnenkort een nieuwe kamer in een nieuw huis en wil je je eigen spullen meenemen? Vraag 5 gratis offertes van verhuisbedrijven aan!

No Comments

Post a Comment